Alphens EV

Arena een beetje opknappen en Rijnstreekhal renoveren

De uitdaging bij het slopen van de Rijnstreekhal en de Arena is dat er geen gat mag ontstaan tussen de sloop en de nieuwbouw aan De Bijlen. Volgens wethouder Gert-Jan Schotanus is de zorg niet nodig, omdat de Arena een beetje wordt opgeknapt en er voor de Rijnstreekhal een renovatieplan voor vijf jaar komt.

Raadslid Michel du Chatinier (CU) stelt tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 februari vragen over de Alphense binnensport. Enerzijds uit de oud-wethouder sport zijn zorgen over een eventueel gat tussen sloop van de Arena en de Rijnstreekhal en nieuwbouw in De Bijlen waardoor veel binnensporters worden gedupeerd. Anderzijds vindt de CU dat de gemeente een rol moet spelen bij het bewaken van het gebruik van de schaarse hallen in de komende jaren. "Het is ongewenst dat er wel uren worden geboekt, maar dat in de praktijk de hal dan leeg staat terwijl andere sporters geen plek kunnen vinden."

Volgens verantwoordelijk wethouder Gert-Jan Schotanus wordt er nog gekeken naar renovatie: "De Arena willen we eventueel een beetje opknappen, zodat deze nog een jaar of twee kan worden gebruikt. We steken hier echter geen 2 of 3 ton meer in." Voor de Rijnstreekhal ligt dat anders: "Hier komt een plan voor waarbij de hal zo wordt gerenoveerd dat deze verantwoord nog vijf jaar mee kan."

Het bewaken van het gebruik gaat vooral door de sportclubs op hun verantwoordelijkheden te wijzen. "We zijn op tijd begonnen met de uitvraag van de clubs om te gaan reserveren. We willen inderdaad zoveel mogelijk dat alle hallen ook daadwerkelijk worden gebruikt."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!