PR Arriva

Arriva installeert kuchschermen in bussen

In Alphen aan den Rijn zijn sinds begin oktober de eerste bussen van Arriva voorzien van een kuchscherm. Door de aanwezigheid van een kuchscherm stappen reizigers weer aan de voorkant in zodat ze daar kunnen inchecken en betalen.

‘’De bussen die een kuchscherm hebben, rijden gewoon volgens de dienstregeling. Voor de reizigers van de Arriva bussen is het vanaf nu weer mogelijk om voor in de bussen in te stappen’’, laat een woordvoeder van Arriva weten.

Onderzoek TNO

Alle OV-bedrijven besloten aan het begin van de coronacrisis om reizigers alleen via de achteringangen te laten in- en uitstappen. Door het afsluiten van de voordeur en de eerste rij stoelen, konden buschauffeurs voldoende afstand houden van reizigers en hun werk verantwoord uitvoeren. ‘’OV-NL gaf onderzoeksinstituut TNO enkele maanden geleden opdracht om onderzoek te doen naar het effect van kuchschermen. TNO concludeerde in haar onderzoek dat het aanbrengen van een kuchscherm de verspreiding van grote druppels via hoesten en niezen minimaliseert en het mogelijk maakt de voordeur van bussen verantwoord te openen’’, laat Arriva weten op hun website. Voor de chauffeur neemt daarnaast ook het risico op blootstelling via de kleine zwevende druppelkernen (aerosolen) aantoonbaar af.

Start inbouw

Begin oktober is Arriva gestart met de inbouw van kuchschermen in alle bussen. De gemeente Alphen aan den Rijn, is een van de eerste gemeente waar Arriva is gestart met de kuchschermen. ‘’We zijn tussentijds even gestopt om te evalueren hoe het traject verliep, na positieve feedback zijn alle bussen nu voorzien van de kuchschermen’’, aldus de woordvoerder.

De kuchschermen zijn geleverd door Steinfort Glas uit Franeker. Onder meer in de techniekwerkplaats in Doetinchem zijn de monteurs druk bezig met de installatie. De voorste rij stoelen achter de chauffeur blijft niet beschikbaar voor reizigers. Op die manier blijft de afstand tussen chauffeur en passagiers gewaarborgd.

Persoonlijk contact

Door de aanwezigheid van kuchschermen en het openen van de voordeur, is er weer persoonlijk contact tussen de chauffeur en de reiziger. Daarnaast bevordert het openen van de voordeur de natuurlijke ventilatie in de bus. ‘’Reizigers kunnen dus weer een ticket kopen bij de chauffeur en deze kan reizigers zonder mondkapje erop wijzen dat dit verplicht is in het openbaar vervoer.’’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.