PR Arriva

Arriva installeert kuchschermen in bussen

In Alphen aan den Rijn zijn sinds begin oktober de eerste bussen van Arriva voorzien van een kuchscherm. Door de aanwezigheid van een kuchscherm stappen reizigers weer aan de voorkant in zodat ze daar kunnen inchecken en betalen.

‘’De bussen die een kuchscherm hebben, rijden gewoon volgens de dienstregeling. Voor de reizigers van de Arriva bussen is het vanaf nu weer mogelijk om voor in de bussen in te stappen’’, laat een woordvoeder van Arriva weten.

Onderzoek TNO

Alle OV-bedrijven besloten aan het begin van de coronacrisis om reizigers alleen via de achteringangen te laten in- en uitstappen. Door het afsluiten van de voordeur en de eerste rij stoelen, konden buschauffeurs voldoende afstand houden van reizigers en hun werk verantwoord uitvoeren. ‘’OV-NL gaf onderzoeksinstituut TNO enkele maanden geleden opdracht om onderzoek te doen naar het effect van kuchschermen. TNO concludeerde in haar onderzoek dat het aanbrengen van een kuchscherm de verspreiding van grote druppels via hoesten en niezen minimaliseert en het mogelijk maakt de voordeur van bussen verantwoord te openen’’, laat Arriva weten op hun website. Voor de chauffeur neemt daarnaast ook het risico op blootstelling via de kleine zwevende druppelkernen (aerosolen) aantoonbaar af.

Start inbouw

Begin oktober is Arriva gestart met de inbouw van kuchschermen in alle bussen. De gemeente Alphen aan den Rijn, is een van de eerste gemeente waar Arriva is gestart met de kuchschermen. ‘’We zijn tussentijds even gestopt om te evalueren hoe het traject verliep, na positieve feedback zijn alle bussen nu voorzien van de kuchschermen’’, aldus de woordvoerder.

De kuchschermen zijn geleverd door Steinfort Glas uit Franeker. Onder meer in de techniekwerkplaats in Doetinchem zijn de monteurs druk bezig met de installatie. De voorste rij stoelen achter de chauffeur blijft niet beschikbaar voor reizigers. Op die manier blijft de afstand tussen chauffeur en passagiers gewaarborgd.

Persoonlijk contact

Door de aanwezigheid van kuchschermen en het openen van de voordeur, is er weer persoonlijk contact tussen de chauffeur en de reiziger. Daarnaast bevordert het openen van de voordeur de natuurlijke ventilatie in de bus. ‘’Reizigers kunnen dus weer een ticket kopen bij de chauffeur en deze kan reizigers zonder mondkapje erop wijzen dat dit verplicht is in het openbaar vervoer.’’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).