Alphens EV

Asbestsanering Oude Raadhuis Visserpark

De Alphense gemeenteraad zal een budget van bijna 1,5 miljoen euro geven om het Oude Raadhuis in het Burgemeester Visserpark aan te pakken. Het gaat om asbestsanering en achterstallig onderhoud. Beide zaken kunnen niet wachten op een nieuwe bestemming.

Het Oude Raadhuis moet worden gerestaureerd. Hoe dat moet, hangt echter onder meer af van nieuwe gebruikers. Omdat er al jaren naar een nieuwe bestemming wordt gezocht, is er inmiddels veel achterstallig onderhoud. Maar, er zit ook asbest in het Rijksmonument. De asbestsanering wordt zo snel mogelijk opgepakt evenals een groot deel van het achterstallig onderhoud, vooral vervangen van de verwarmingsketels.

Donderdag 23 mei is in een raadscommissievergadering kort gesproken over het verwijderen van asbest en het plegen van achterstallig onderhoud. Over de hele linie zijn de politieke partijen het erover eens dat dit nu heel snel moet gebeuren. "Het Oude Raadhuis is een belangrijk pand en we moeten de veiligheid waarborgen", vatte Elise de Veth (VVD) de gevoelens samen. In de maand juni wordt opnieuw over een herbestemming gesproken.

Er is nu een Plan van Aanpak voor de asbestsanering gemaakt. Ook is een Meerjarig Onderhoudsplan opgesteld. Voor asbestsanering is een bedrag nodig van € 647.105 en voor achterstallig onderhoud € 814.746. In totaal is dit € 1.461.851. De Alphense gemeenteraad zal de plannen en het budget in haar vergadering van 30 mei goedkeuren. Het onderwerp staat als hamerstuk op de agenda en zal verder niet worden besproken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.