Gemeente Alphen aan den Rijn

Asfalt op Prins Bernhardlaan en Eisenhowerlaan wordt in april en mei vervangen

In april en mei kan wegverkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden op de Prins Bernhardlaan en Eisenhowerlaan in Alphen. Het asfalt wordt namelijk op de kruispunten aan weerszijden van de brug vervangen.

Eind april wordt gestart met herstelwerkzaamheden op de Prins Bernhardlaan en Eisenhowerlaan tussen de verkeerslichten met de Hoorn en de Burgemeester Bruins Slotsingel. De werkzaamheden die verricht worden bestaan uit het frezen, lussen slijpen en asfalteren van de opstelruimte voor de verkeerslichten bij aansluiting met de Hoorn, en bij de verkeerslichten op de Burgemeester Bruins Slotsingel.

Op 20 april is de doorgang van dit werkvak vanaf 20:00 uur tot en met 21 april 06:00 uur beperkt, met name voor verkeer dat Alphen inkomt (uit noordelijke richting). Deze bestuurders worden verzocht om de omleiding te volgen via de President Kennedylaan (zie kaart 1).

Tekst loopt door onder de afbeelding

omleiding werkzaamheden asfalt 1.jpg
Kaart 1: omleiding in de avond/nacht van 20 april 20:00 uur tot en met 21 april 06:00 uur.

Groot onderhoud asfalt en voegen brug

In twee fasen wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de asfaltverharding op de Eisenhowerlaan. Het gaat om het gedeelte van de Dr. A. Schweitzerbrug tot aan de Burgemeester Bruins Slotsingel. Gelijktijdig worden de voegovergangen van de Dr. A. Schweitzerbrug vervangen door geluidsarmere voegovergangen.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het frezen van asfalt, het aanbrengen van een nieuwe geluidsreducerende asfaltdeklaag tussen de brug en de Burgemeester Bruins Slotsingel, en het vernieuwen van de voegovergangen in de Dr. A. Schweitzerbrug. Dit gebeurt zowel bij de rijbanen als de fiets- en voetpaden.

In de periode 28 april tot en met 7 mei wordt de asfaltdeklaag en de voegovergangen in de oostelijke rijbaan (richting Ridderveld) vernieuwd. Voor de omleiding, zie kaart 2. Zodra dit gereed is, volgt de westelijke rijbaan (richting centrum) in de periode 10 tot 21 mei. Voor de omleiding, zie kaart 3.

Tekst loopt door onder de afbeelding

omleiding werkzaamheden asfalt 2.jpg
Kaart 2: omleiding van 28 april tot en met 7 mei.
omleiding werkzaamheden asfalt 3.jpg
Kaart 3: omleiding van 10 tot 21 mei.

Omleiding en bereikbaarheid

Om te zorgen dat het verkeer tijdens de uitvoering van het groot onderhoud gebruik kan blijven maken van de weg, wordt de weg voor gemotoriseerd verkeer tijdelijk teruggebracht van een 2-baansweg naar een 1-baansweg.

Gedurende de werkzaamheden aan de oostelijke fiets- en voetpaden worden fietsers en voetgangers omgeleid via de Koningin Julianabrug. “Het fietspad aan de westzijde van de brug (centrum in) is te smal om hier veilig de fietsers en voetgangers in twee richtingen over te leiden”, aldus de gemeente. Bij de werkzaamheden aan het westelijke fietspad, wordt het fietsverkeer via het oostelijke fietspad geleid.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.