Ashram College blijft op locatie aan het Marsdiep

De nieuwbouwplannen aan de Olympiaweg voor het Ashram College zijn van de baan. De school voor voortgezet onderwijs blijft aan het Marsdiep. Hier wordt naast het bestaande gebouw een nieuwe school gebouwd. Daarna zal het huidige onderkomen worden gesloopt.

De combinatie van nog steeds stijgende bouwkosten en steeds minder leerlingen maakt dat het Ashram College afziet van nieuwbouw aan de Olympiaweg. Er komt dus geen locatie De Bijlen. Wel zal de school voor voortgezet onderwijs een nieuw gebouw op de locatie aan het Marsdiep laten bouwen. Dit schoolgebouw vervangt het huidige pand, dat vervolgens wordt afgebroken. Waarschijnlijk gaat de grond waar de ‘oude’ school op staat naar de gemeente Alphen aan den Rijn.

Het nieuwe schoolgebouw is nodig, omdat het oude gebouw niet meer past bij het moderne onderwijssysteem. Dit pand kan niet worden aangepast. De stalen constructie maakt dat de indeling van het gebouw niet flexibel is. Nieuwbouw is dan stukken goedkoper dan verbouw. Bovendien is het schoolgebouw te groot voor het aantal leerlingen dat er de komende jaren gebruik van gaat maken.

Omdat de locatie van het Ashram zo groot is, kan de nieuwe school worden gebouwd terwijl in het oude pand gewoon les wordt gegeven. De nieuwbouw komt op de parkeerplaats aan de kant van het Marsdiep. Naar verwachting wordt het gebouw in 2020 aanbesteed.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.