Ashram College

Ashram College haalt geldbedrag op voor KiKa

In de week voor de kerstvakantie organiseert KiKa een actieweek voor scholen. Na basisschool Het Vianova organiseerde ook het Ashram College een actie voor de stichting en heeft daarmee een groot geldbedrag opgehaald.

Er werden meerdere acties georganiseerd door zowel onderbouwleerlingen als bovenbouwleerlingen. “Een grote groep bovenbouwers vertrok vanmorgen voor een flinke wandeling richting Ter Aar (en terug). De weersverwachtingen waren aanvankelijk niet best, maar wat troffen we het met het weer”, aldus het Ashram. Er is wel 14 kilometer gelopen door de leerlingen van de bovenbouw. Eenmaal terug op het Ashram wachtte een warm onthaal.

De leerlingen van de onderbouw hadden daar namelijk een kerstmarkt georganiseerd. Ook waren er drie uitverkochte kerstconcerten en vond er een veiling plaats. Dit alles heeft wel € 6.000 opgeleverd. Daarbij werd het bedrag van de sponsors van de wandeling en de giften van de medewerkers van het Ashram opgeteld tot een totaalbedrag van € 8.300. "Dat bedrag is door het bestuur afgerond naar 10.000 euro!"

“Wat een mooie dag hebben we achter de rug, vol met acties voor KiKa! Voor nu bedanken we iedereen die van de kerstactie een succes heeft gemaakt”, zo laat het Ashram College weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.