Ashram College

Ashram College ontvangt cheque voor suïcide-preventie

Een gezin met een bijzonder verhaal. Dat is familie De Vilder. Stephan en Frances de Vilder overhandigden donderdag 7 juli een geldbedrag aan het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Dit bedrag is bedoeld om in te zetten voor het welbevinden van leerlingen en suïcide-preventie.

Frances en Stephan waren broer en zus van Sonia en zaten begin jaren '80 op het Ashram College. Na een verhuizing van Haarlem naar Alphen aan den Rijn kon Sonia niet goed wennen en raakte steeds meer geïsoleerd. “Ondanks de warme aandacht van haar familie, vrienden en mentoren van het Ashram heeft zij een einde aan haar leven gemaakt”, zegt het Ashram College.

“De ouders van Sonia hebben de leegte en het verdriet creatief verwerkt door te gaan schilderen en quilts te maken.” Stephan heeft met zijn ouders afgesproken na hun overlijden de kunst te veilen en de opbrengst te doneren aan het Ashram College. Anderhalf jaar geleden zijn de ouders overleden en zijn de kunstwerken geveild voor € 6.299. “Het gedoneerde bedrag wordt door onze school besteed aan trainingen die we volgend schooljaar willen gaan geven. We danken de familie De Vilder voor deze donatie!”, aldus het Ashram College.

Zie je het leven niet meer zitten? Of maak je je zorgen over een ander? Bel 0800-0113 of chat via www.113.nl. Dit kan anoniem, gratis en 24/7.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.