Ashram College

Ashram College ontvangt cheque voor suïcide-preventie

Een gezin met een bijzonder verhaal. Dat is familie De Vilder. Stephan en Frances de Vilder overhandigden donderdag 7 juli een geldbedrag aan het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Dit bedrag is bedoeld om in te zetten voor het welbevinden van leerlingen en suïcide-preventie.

Frances en Stephan waren broer en zus van Sonia en zaten begin jaren '80 op het Ashram College. Na een verhuizing van Haarlem naar Alphen aan den Rijn kon Sonia niet goed wennen en raakte steeds meer geïsoleerd. “Ondanks de warme aandacht van haar familie, vrienden en mentoren van het Ashram heeft zij een einde aan haar leven gemaakt”, zegt het Ashram College.

“De ouders van Sonia hebben de leegte en het verdriet creatief verwerkt door te gaan schilderen en quilts te maken.” Stephan heeft met zijn ouders afgesproken na hun overlijden de kunst te veilen en de opbrengst te doneren aan het Ashram College. Anderhalf jaar geleden zijn de ouders overleden en zijn de kunstwerken geveild voor € 6.299. “Het gedoneerde bedrag wordt door onze school besteed aan trainingen die we volgend schooljaar willen gaan geven. We danken de familie De Vilder voor deze donatie!”, aldus het Ashram College.

Zie je het leven niet meer zitten? Of maak je je zorgen over een ander? Bel 0800-0113 of chat via www.113.nl. Dit kan anoniem, gratis en 24/7.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.