Ashram College

Ashram College ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Het Ashram College in Alphen heeft de Gouden Schoolkantine Schaal in ontvangst mogen nemen. Meer dan 80% van de producten in de schoolkantine van het Ashram bestaat uit betere keuze producten.

Het Voedingscentrum reikt de Gouden Schoolkantine Schaal uit aan schoolkantines waar het aanbod voor minimaal 80% bestaat uit betere keuzes. “Hier krijgen leerlingen een duwtje richting de betere keuze, door de aankleding van de kantine”, laat het Voedingscentrum weten.

Gezonde Schoolkantine
Met de betere keuze producten voldoet het Ashram College aan de nieuwste richtlijnen ‘Gezondere Kantines’ van het Voedingscentrum. Hiermee is het Ashram College een van de koplopers in het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum.

De Gouden Schoolkantine Schaal is door directeur André Hol aan het team van de schoolkantine overhandigd. Het Ashram College is trots op de Gouden Schoolkantine Schaal. “We werken samen met Van Leeuwen catering om een gezonder aanbod in de schoolkantine aan te bieden. Het Ashram voelt de verantwoordelijkheid om leerlingen gezonder te laten eten. Het is heel mooi dat het Voedingscentrum dit ook ziet”, vertelt Fleur Tuyl van het Ashram College.

Duurzaamheid
Het Ashram College is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de school. Niet alleen in de vorm van gezonder voedsel, maar ook op andere manieren. “In de lerarenkamer hebben de plastic bekertjes bijvoorbeeld plaatsgemaakt voor mokken. Dat scheelt al een hoop plastic afval”, vertelt Fleur. “Recentelijk zijn leerlingen van de tweede klas ook nog bezig geweest met het thema zwerfafval. Samen hebben zij in één ochtend maar liefst 654 kg zwerfafval verzameld. Dit maakt niet alleen de buurt schoner, maar zorgt ook voor meer bewustzijn.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart vandaag 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer vandaag 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie vandaag 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige vandaag 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.