Ashram College

Ashram College ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Het Ashram College in Alphen heeft de Gouden Schoolkantine Schaal in ontvangst mogen nemen. Meer dan 80% van de producten in de schoolkantine van het Ashram bestaat uit betere keuze producten.

Het Voedingscentrum reikt de Gouden Schoolkantine Schaal uit aan schoolkantines waar het aanbod voor minimaal 80% bestaat uit betere keuzes. “Hier krijgen leerlingen een duwtje richting de betere keuze, door de aankleding van de kantine”, laat het Voedingscentrum weten.

Gezonde Schoolkantine
Met de betere keuze producten voldoet het Ashram College aan de nieuwste richtlijnen ‘Gezondere Kantines’ van het Voedingscentrum. Hiermee is het Ashram College een van de koplopers in het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum.

De Gouden Schoolkantine Schaal is door directeur André Hol aan het team van de schoolkantine overhandigd. Het Ashram College is trots op de Gouden Schoolkantine Schaal. “We werken samen met Van Leeuwen catering om een gezonder aanbod in de schoolkantine aan te bieden. Het Ashram voelt de verantwoordelijkheid om leerlingen gezonder te laten eten. Het is heel mooi dat het Voedingscentrum dit ook ziet”, vertelt Fleur Tuyl van het Ashram College.

Duurzaamheid
Het Ashram College is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de school. Niet alleen in de vorm van gezonder voedsel, maar ook op andere manieren. “In de lerarenkamer hebben de plastic bekertjes bijvoorbeeld plaatsgemaakt voor mokken. Dat scheelt al een hoop plastic afval”, vertelt Fleur. “Recentelijk zijn leerlingen van de tweede klas ook nog bezig geweest met het thema zwerfafval. Samen hebben zij in één ochtend maar liefst 654 kg zwerfafval verzameld. Dit maakt niet alleen de buurt schoner, maar zorgt ook voor meer bewustzijn.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Natuur en recreatie vandaag 14:46

Groene Cirkel Bijenlandschap krijgt internationale erkenning

Acht organisaties hebben hun handtekening gezet om Groene Cirkel Bijenlandschap op de internationale lijst te krijgen van Verified Conservation Areas (VCA’s). Dat is een gebied waarin gestreefd wordt naar betere biodiversiteit en ecologische kwaliteit. Dit kan elk gebied zijn: een privéterrein, een bedrijventerrein, landbouwareaal of een nationaal park. De ondertekenaars spreken de gezamenlijke ambitie uit om het gebied in de wijde omtrek van Leiden te registreren en beheren als een VCA.

Cultuur vandaag 13:31

Culturele zondagen bij Parkvilla

Op 9 augustus vindt de tweede culturele zondag plaats bij Parkvilla. Deze zondag staat in het teken van musicalsongs. Tijdens dit musicalconcert nemen vier getalenteerde artiesten het publiek mee op een unieke reis langs de mooiste musicals, zoals Les Miserables en Wicked. Maar dat is nog niet alles!

Alphens Restaurantweek vandaag 12:26

Reserveer vanaf nu voor de Alphens Restaurantweek

Donderdag 20 t/m zondag 30 augustus is het zo ver, dan gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Vanaf nu is het mogelijk om couverts te reserveren bij een van de 19 deelnemende restaurants!

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:39

The Center of Beauty bestaat vijf jaar!

Deze maand bestaat The Center of Beauty vijf jaar, en dat moet gevierd worden met een leuke actie. Hoe heeft eigenaresse Carmen die jaren ervaren? 

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

Zeven nieuwe besmettingen in Alphen

GGD Hollands Midden meldt dat er in de afgelopen week in de gemeente Alphen aan den Rijn opnieuw zeven besmettingen met corona zijn vastgesteld. Een week eerder waren dat er acht.