Ashram College

'Ashram uit de kunst'-weken van start

Dat het Ashram College bol staat van kunst en cultuur valt te beleven tijdens de 'Ashram uit de Kunst'-weken van maandag 28 maart tot en met 12 april. In deze weken zijn alle schoolexamens van de kunstvakken en dat betekent extra veel kunst en cultuur in de school.

Op maandag 28 maart trapten de muziekleerlingen de 'Ashram uit de kunst'-weken af met een reeks slotconcerten in theater Parkvilla. Overal in de school zijn repetities gaande. Luna den Boer uit 6 vwo had er veel zin in. Ze koos voor haar optreden op de piano het nummer Hometown Glory van Adele.

Eén van de examenopdrachten is het zelfstandig organiseren van het optreden. Daarom heeft Luna haar klasgenoten Amy Ticheler en Lili de Lange gevraagd haar te begeleiden met zang en op de viool. Ook bracht de klas als geheel een koorstuk, bandstuk en speelstuk ten gehore in Parkvilla. 

Na de slotconcerten volgt op vrijdag 1 april de aftrap van de eindexpositie beeldende vorming. De kunstwerken staan in het teken van de natuur, fabels en een verruimde blik. De kunstexpositie Beeldende Vorming is tot en met vrijdag 8 april te zien in de BV-hal van het Ashram College.

Ook Sharani Kanhai en Dirkje van der Schouten zijn in voorbereiding voor een voorstelling in het Parktheater. Zij doen op 12 april eindexamen drama met de voorstelling ‘Tijd voor de Asperge’ van Frank Houtappels. Aan hen de opdracht dit stuk te comprimeren en een eigen draai aan te geven.

Dirkje en Sharani hebben door het jarenlang volgen van de dramalessen geleerd te improviseren, uit hun comfortzone te treden en goed te worden in teksten uit het hoofd te leren. Ze kijken ernaar uit dit te laten zien in het stuk van hun keuze.

Op de foto van links naar rechts: Storm Berlijn, Lili de Lange, Luna den Boer en Amy Ticheler aan het repeteren voor het slotconcert muziek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.