Ashram College

'Ashram uit de kunst'-weken van start

Dat het Ashram College bol staat van kunst en cultuur valt te beleven tijdens de 'Ashram uit de Kunst'-weken van maandag 28 maart tot en met 12 april. In deze weken zijn alle schoolexamens van de kunstvakken en dat betekent extra veel kunst en cultuur in de school.

Op maandag 28 maart trapten de muziekleerlingen de 'Ashram uit de kunst'-weken af met een reeks slotconcerten in theater Parkvilla. Overal in de school zijn repetities gaande. Luna den Boer uit 6 vwo had er veel zin in. Ze koos voor haar optreden op de piano het nummer Hometown Glory van Adele.

Eén van de examenopdrachten is het zelfstandig organiseren van het optreden. Daarom heeft Luna haar klasgenoten Amy Ticheler en Lili de Lange gevraagd haar te begeleiden met zang en op de viool. Ook bracht de klas als geheel een koorstuk, bandstuk en speelstuk ten gehore in Parkvilla. 

Na de slotconcerten volgt op vrijdag 1 april de aftrap van de eindexpositie beeldende vorming. De kunstwerken staan in het teken van de natuur, fabels en een verruimde blik. De kunstexpositie Beeldende Vorming is tot en met vrijdag 8 april te zien in de BV-hal van het Ashram College.

Ook Sharani Kanhai en Dirkje van der Schouten zijn in voorbereiding voor een voorstelling in het Parktheater. Zij doen op 12 april eindexamen drama met de voorstelling ‘Tijd voor de Asperge’ van Frank Houtappels. Aan hen de opdracht dit stuk te comprimeren en een eigen draai aan te geven.

Dirkje en Sharani hebben door het jarenlang volgen van de dramalessen geleerd te improviseren, uit hun comfortzone te treden en goed te worden in teksten uit het hoofd te leren. Ze kijken ernaar uit dit te laten zien in het stuk van hun keuze.

Op de foto van links naar rechts: Storm Berlijn, Lili de Lange, Luna den Boer en Amy Ticheler aan het repeteren voor het slotconcert muziek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.