Van klassiek tot verrassend: bij Avifauna draait het om smaak en seizoensbeleving. Denk aan een aspergesoep met tuinkruiden, een voorgerecht van Hollandse asperges met ei, boerenham en kruidenvinaigrette, of een creatieve combinatie met gerookte zalm, kwartelei en een mayonaise van gerookte biet.
Ben je een echte vleesliefhebber?
De rundercarpaccio met asperges, zongedroogde tomaten en basilicum biedt een frisse twist op een vertrouwde klassieker. Het hoofdgerecht ‘Asperge Flamande’ – geserveerd met boerenham, ei, krieltjes en boterjus – brengen de authentieke smaken op één bord.
Voor de fijnproevers is er ook een los bijgerecht van vijf perfect gegaarde asperges met ei en boterjus. De kaart wordt compleet gemaakt met zorgvuldig geselecteerde wijnsuggesties, zoals de fruitige Pinot Blanc Happy uit de Duitse Pfalz of een krachtige Ripasso Superiore uit Italië.
De aspergekaart is tijdelijk beschikbaar zolang het seizoen duurt. Om teleurstellingen te voorkomen raden ze aan om bij het reserveren te vragen of er nog asperges op de kaart staan. Reserveren kan via de website van Van der Valk Avifauna.