Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Astrid (39) en Tara (15) zeggen JA in de Horeca: "Het is zo leuk dat het niet voelt als werken"

Ze werken pas twee maanden bij Van der Valk Avifauna, maar weten nu al dat ze voorlopig niks liever doen dan daar werken. Moeder Astrid (39) en dochter Tara (15) voelen zich helemaal op hun plek bij het grote familiebedrijf. “Het is echt één grote, gezellige familie."  

In Vogelpark Avifauna vind je diverse horecapunten voor drankjes, snacks, broodjes en ijs: het speeltuinrestaurant 'De Lepelaar', het Cuba terras en blokhut de Billabong. De horeca in Vogelpark Avifauna wordt verzorgd door Van der Valk Avifauna. Astrid is één van de nieuwe aanwinsten die ervoor zorgt dat bezoekers de hele dag door van lekkere versnaperingen kunnen genieten. Soms werkt zij samen met haar dochter Tara, die zowel in het park- als het wegrestaurant de bediening verzorgd.

Twee weken na elkaar begonnen

Astrid begon in april bij Van der Valk Avifauna. Een baan in de horeca was nieuw voor haar. “Voorheen werkte ik in de beveiliging. Daar ben ik mee gestopt toen mijn eerste kind ter wereld kwam. Toen heb ik me volledig gestort op huismoeder zijn. Zodra het tijd was voor mijn zoontje om naar de basisschool te gaan, wilde ik graag weer aan de slag. Zeker omdat ik nu een alleenstaande moeder ben. Werken in de horeca paste daar perfect bij mij vanwege de flexibiliteit in werktijden.”

Wat ze vooraf niet had verwacht, is dat haar dochter twee weken later in hetzelfde uniform zou staan. “Tijdens mijn sollicitatiegesprek kwam ter sprake dat ik een 15-jarige dochter had. Toen werd gelijk gevraagd of zij niet nog een baantje zocht. Dat legde ik thuis voor aan Tara. Zij was gelijk enthousiast”, vertelt Astrid. Tara vult aan: “Van der Valk Avifauna organiseerde een sollicitatie speeddate. Daar ben ik naartoe gegaan. Niet veel later was mijn eerste werkdag. En ik vind het echt veel leuker dan werken in de supermarkt. In de horeca is elke dag anders!”

Voelt niet als werken

Wat Astrid vooral erg aanspreekt aan werken bij Van der Valk Avifauna, is de nauwe samenwerking met het vogelpark. "De omgeving waar ik nu werk is werkelijk waar prachtig. Zelf ben ik echt een buitenmens. Ik sta dan ook het liefst bij het Cuba terras. Je staat daar als het ware midden in de natuur. Je hoort de vogels gewoon fluiten. Dan voelt het niet eens als werken." Tara knikt instemmend. "Ik zit nog op school, maar ik werk er veel naast. Zo leuk vind ik het. Ik krijg er zoveel energie van!"

Ook de bezoekers maken het werk leuk. "Je merkt echt dat mensen een dagje uit zijn. Iedereen is vrolijk. Wij als medewerkers dragen bij aan een leuke dag", zegt Astrid. Daar sluit Tara zich volledig bij aan. "Uit eten gaan heeft altijd een leuke reden. Gasten zijn dan ook echt gezellig. Laatst kwamen abonnementhouders naar ons toe om te vertellen dat de derde flamingo uit het ei was gekropen. Dat zijn echt leuke dingen." Tips delen moeder en dochter ook graag. "Als Alphenaren kennen wij het park goed, dus we geven bezoekers regelmatig tips wat leuk is om te doen. Dat waarderen mensen heel erg."

Eén grote, gezellige familie

Ondanks dat Astrid en Tara er pas twee maanden werken, voelen ze zich al helemaal thuis. Ze zijn omarmd door de Van der Valk familie. "Het is hard werken, maar ook heel gezellig. De sfeer is goed en het team van collega's is fijn. Je voelt je nooit een buitenbeentje", stelt Tara. Astrid vult aan: "Het maakt niet uit of je nieuw bent of er al jaren werkt, ze zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Het is echt één grote, gezellige familie. Daardoor heb ik elke werkdag zin om aan de slag te gaan!" 

Astrid en Tara zeggen JA tegen werken in de Horeca. Word jij hun nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Van der Valk Avifauna. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-astridentara.png


Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.