ATTC Evo-repro geeft tafeltennisclinic op basisschool Het Spinnewiel

Op vrijdag 17 januari heeft ATTC een tafeltennisclinic gegeven op de basisschool Het Spinnewiel. "Het enthousiasme van de kinderen voor deze alternatieve gymles was groot", laat ATTC weten.

De gymlessen op vrijdag voor de groepen 6, 7 en 8 werden overgenomen door de professionele tafeltennistrainer Mark Mulder van MJ Tafeltennis. Dit initiatief, georganiseerd door ATTC, is mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Nederlandse Tafeltennisbond en De Hypotheker die ATTC al jaren sponsort.

Tafeltennissport bij de jeugd
"De kinderen uit deze leeftijdgroepen moeten nog ontdekken waar hun talenten liggen en ATTC vindt het belangrijk dat ook de tafeltennissport onder de aandacht gebracht wordt bij de jeugd en als keuzemogelijkheid wordt overwogen om het als serieuze uitdagende sport te beoefenen. In de reguliere gymlessen komt tafeltennis praktisch niet aan bod. De ervaring leert echter dat de kinderen in recreatief verband tafeltennis vaak wel heel leuk vinden, maar het als serieuze sport niet vaak beoefenen."

Tafeltennis is een zeer dynamische en snelle sport die het uiterste vraagt van je fysieke, motorische en mentale vaardigheden. Het is uitdagend op ieder niveau en je kan het in iedere samenstelling spelen, zoals jongens met meisjes, validen met minder validen en ouderen met jongeren. "De sport is fysiek makkelijk aanpasbaar aan elk niveau en niet blessuregevoelig. Het is daarmee ook een sport die je leven lang mee kan."

Een nieuwe weg
Met het verzorgen van de clinic op de basisschool Het Spinnewiel is ATTC een nieuwe weg ingeslagen om de jeugd te bereiken en te interesseren voor de tafeltennissport. "Door de professionele begeleiding en de directe samenwerking met de basisschool worden meer kinderen bereikt dan met het voorheen bij ATTC georganiseerde De Hypotheker Kinder Tafeltennisfeest in de kerstvakantie. Wij hopen dat de jeugd hiermee de weg naar de club makkelijker zal vinden."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.