ATTC Evo-repro geeft tafeltennisclinic op basisschool Het Spinnewiel

Op vrijdag 17 januari heeft ATTC een tafeltennisclinic gegeven op de basisschool Het Spinnewiel. "Het enthousiasme van de kinderen voor deze alternatieve gymles was groot", laat ATTC weten.

De gymlessen op vrijdag voor de groepen 6, 7 en 8 werden overgenomen door de professionele tafeltennistrainer Mark Mulder van MJ Tafeltennis. Dit initiatief, georganiseerd door ATTC, is mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Nederlandse Tafeltennisbond en De Hypotheker die ATTC al jaren sponsort.

Tafeltennissport bij de jeugd
"De kinderen uit deze leeftijdgroepen moeten nog ontdekken waar hun talenten liggen en ATTC vindt het belangrijk dat ook de tafeltennissport onder de aandacht gebracht wordt bij de jeugd en als keuzemogelijkheid wordt overwogen om het als serieuze uitdagende sport te beoefenen. In de reguliere gymlessen komt tafeltennis praktisch niet aan bod. De ervaring leert echter dat de kinderen in recreatief verband tafeltennis vaak wel heel leuk vinden, maar het als serieuze sport niet vaak beoefenen."

Tafeltennis is een zeer dynamische en snelle sport die het uiterste vraagt van je fysieke, motorische en mentale vaardigheden. Het is uitdagend op ieder niveau en je kan het in iedere samenstelling spelen, zoals jongens met meisjes, validen met minder validen en ouderen met jongeren. "De sport is fysiek makkelijk aanpasbaar aan elk niveau en niet blessuregevoelig. Het is daarmee ook een sport die je leven lang mee kan."

Een nieuwe weg
Met het verzorgen van de clinic op de basisschool Het Spinnewiel is ATTC een nieuwe weg ingeslagen om de jeugd te bereiken en te interesseren voor de tafeltennissport. "Door de professionele begeleiding en de directe samenwerking met de basisschool worden meer kinderen bereikt dan met het voorheen bij ATTC georganiseerde De Hypotheker Kinder Tafeltennisfeest in de kerstvakantie. Wij hopen dat de jeugd hiermee de weg naar de club makkelijker zal vinden."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!

Wonen en bouwen gisteren 16:07

Sleutels van vernieuwde Groene Hart Lyceum overhandigd

Het vernieuwde Groene Hart Lyceum in Alphen is op vrijdag 25 september opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw uit handen van Martijn Du Prie, hoofdaannemer van Du Prie bouw en ontwikkeling.