Auditie kinderen voor kerstvoorstelling Scrooge!

De volwassen spelers zijn al een tijdje aan het repeteren voor de kerstvoorstelling 2019 van Productiehuis Alphen. Nu zijn de kinderen aan de beurt om mee te gaan doen. De kinderaudities zijn op maandag 20 mei van 18.30 tot 21.00 uur in het theater van Parkvilla.

Productiehuis Alphen (PA) speelt dit jaar een eigen versie van A Christmas Carol van Charles Dickens. De voorstelling heet Scrooge! De tekst wordt geschreven door tekstschrijver Thirza Zellerer en regisseur Nancy Ubert. Het spel wordt afgewisseld met liedjes.

Scrooge!
Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon in A Christmas Carol. Deze gierigaard wordt op kerstdag met zijn gedrag geconfronteerd door de geesten van het verleden, het heden en de toekomst. De geesten leiden Scrooge door zijn leven en laten zien hoe het met hem afloopt als hij zijn leven niet betert. Natuurlijk is het eind goed al goed, want het is tenslotte kerst…

Kinderrollen
In Scrooge! is een grote rol weggelegd voor een jonge tiener (10-14 jaar), die Tiny Tim gaat spelen. Tim is het zieke kleine broertje (of als dat beter uitkomt: zusje) van Bob Cratchit, de boekhouder van de vrekkige Ebenezer Scrooge.
Kleinere rollen zijn er voor de weeskinderen. Deze kinderen vormen met z’n allen ook een koortje. Voor deze rollen is het nodig dat je behoorlijk kunt zingen.
Alle kinderrollen worden twee keer ingevuld.

Repetities verplicht
Voor het meedoen aan de kerstvoorstelling Scrooge! geldt een aantal voorwaarden. Er wordt veel toewijding gevraagd. Zo zijn alle repetities op elke dinsdagavond voor iedereen verplicht. In december moeten alle spelers de hele maand beschikbaar zijn en er zijn in oktober en november twee verplichte werkweekenden. In de officiële schoolvakanties zijn geen repetities. Het repetitieproces is zwaar, zowel voor de kinderen als voor hun familie.

Auditie kinderen
De auditie voor de kinderen is op maandag 20 mei van 18.30 tot 21.00 uur in het theater van Parkvilla, Park Rijnstroom, Alphen aan den Rijn. De auditie bestaat uit een opwarming, een workshop en een auditieronde.
De uiterste aanmeldingsdatum voor de kinderauditie is 17 mei. Auditanten krijgen na aanmelding een inschrijvings- en informatiepakket. Aanmelden graag via info@stichtingpa.nl onder vermelding van: kinderauditie Scrooge 2019.

Meer informatie over PA is te vinden op www.stichtingpa.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?