Autismecentrum De Basis
Advertorial Overige

Autismecentrum De Basis: ‘’We willen nog meer kinderen helpen’’

Autismecentrum De Basis is een autismecentrum voor Alphen en omstreken. Jongeren van 8 tot en met 18 jaar kunnen hier dagelijks hun ei kwijt. ‘’Met een-op-een begeleiding zorgen we altijd voor leerdoelen die het beste bij de jongeren passen’’, laat Luuk Samsom weten. Samen met collega's Sabine, Gwenda en Willemijn maakte hij plannen en ideeën, wat uiteindelijk leidde tot een doorstart van het voormalige Autismecentrum 2play.

Eind september kregen zij te horen dat Autismecentrum 2play failliet was. Samsom en collega’s konden dit niet laten gebeuren. ‘’De jongeren die naar het autismecentrum gaan, kunnen niet tegen verandering’’, laat hij weten. Intern werd dan ook al snel besloten dat het erg zonde zou zijn als het autismecentrum zou verdwijnen.

Luuk had veel ideeën over hoe het centrum alsnog doorgang kon vinden en sloeg met zijn collega’s de handen ineen. ‘’Uiteindelijk hebben we meerdere collega’s benaderd, zodat we het dit met elkaar voort kunnen zetten!’’ En daar hoort natuurlijk ook een nieuwe naam bij: Autismecentrum De Basis. ‘’Ons doel is echt om in de toekomst nog meer kinderen te helpen.’’

Het autismecentrum kun je vergelijken met een soort dagbesteding. De jongeren komen ’s ochtends aan en worden aan de hand van leerdoelen en een rooster begeleid. Aan het eind van de dag gaan zij weer naar huis. Op deze manier hoopt Autismecentrum De Basis iets te betekenen voor de jongeren. ‘’Ik hoop dat ze de rest van hun leven profijt hebben van onze begeleiding’’, vertelt Samsom.

Overname

Autismecentrum De Basis opende 4 januari de deuren aan de Utrechtstraat 2 in Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Politiek gisteren 18:01

Meepraten over nieuwe kunst- en cultuurvisie

Kunst en cultuur is in de gemeente Alphen aan den Rijn een ondergeschoven kindje. Dat is geen onderbuikgevoel, maar dat wordt met cijfers aangetoond in de nieuwe cultuurvisie. Om het beleid rond kunst en cultuur op niveau te brengen, introduceert wethouder Erik van Zuylen het concept van de Kunst- en Cultuurvisie 2021-2030. En, iedereen mag meepraten.

Opinie gisteren 17:14

“Ik begin namen te vergeten”

Dat we al ongeveer een jaar thuis werken, heeft ook invloed op ons geheugen. Want hoe heette die ene persoon die je vaak bij die ene borrel tegenkwam? Over dit en meer schreef Machiel van der Schoot een column voor de nieuwste editie van het INTO business magazine.

Politie gisteren 15:33

Aangifte winkeldiefstal gaat voortaan via een app

Voorheen hanteerden supermarkten en winkels allemaal een ander beleid wat betreft het aangifte doen van winkeldiefstallen. Maar dat is vanaf nu verleden tijd. In situaties waarbij de verdachte direct is aangehouden, kan de winkelier vanaf vandaag via een app op de telefoon aangifte doen.

Horeca gisteren 14:38

Grand Café Eight wil coronaproof open: is de PMRu de oplossing voor de horeca?

Ondernemers willen liever gister dan vandaag nog de deuren volledig openen. Vooral horecaondernemers staan te popelen. Chantal Roeleveld van Grand Café Eight deelt dit gevoel. Daarom staat in haar restaurant als pilot een heuse PMRu, de ‘viruskiller’ van StaticAir. Dit apparaat moet zorgen voor een virusvrije omgeving.