Ingezonden

Auto met keyless entry-systeem gestript

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart is er ingebroken bij een auto met een keyless entry-systeem. De auto is gestript door de daders voor diverse onderdelen.

Veel nieuwe auto’s zijn voorzien van een keyless entry-systeem. Hierbij ontgrendelt de auto automatisch wanneer de sleutel in de buurt is. De autosleutel kun je dus in je zak houden. Dieven kunnen door de ‘reley attack-methode’ met speciale apparatuur het signaal van de autosleutel opvangen en dit signaal vervolgens versterkt uitzenden. Door deze apparatuur denkt de auto dat de sleutel in de buurt is, terwijl de autosleutel eigenlijk bij de voordeur hangt of op de eetkamertafel ligt.

De afgelopen tijd hebben er verschillende inbraken plaatsgevonden bij auto’s met een keyless entry-systeem in Alphen en omgeving. Daarom waarschuwt de politie: ben jij in het bezit van een auto met een keyless entry-systeem? Dan wordt aangeraden om keyless entry-sleutels op te bergen in een metalen/blikken doosje of in de nacht te bewaren in de slaapkamer. Bewaar bij voorkeur de sleutel niet binnen 6 meter van de buitenmuur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie vandaag 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.

Advertorial Coronavirus in Alphen vandaag 15:13

Samen herinneren op afstand? Monuta in Alphen aan den Rijn geeft tips

In deze tijden van fysieke afstand kan het moeilijk zijn om steun te vinden bij het herdenken van jouw overleden dierbare. Toch is dat niet onmogelijk. Monuta geeft jou graag een aantal tips zodat je samen kunt herinneren. Op afstand, maar toch dichtbij.

Politie vandaag 14:40

Jongen steelt shirt bij Taste for Shirts

Een jongen heeft op klaarlichte dag een shirt gestolen bij Taste for Shirts in Alphen. De eigenaren van de kledingwinkel zijn op zoek naar de dader en hebben een filmpje van hem op social media gedeeld. “Hoe kan je het maken, en zeker in deze tijd waar we er juist voor elkaar moeten zijn en elkaar moeten helpen.”