Ingezonden

Auto met keyless entry-systeem gestript

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart is er ingebroken bij een auto met een keyless entry-systeem. De auto is gestript door de daders voor diverse onderdelen.

Veel nieuwe auto’s zijn voorzien van een keyless entry-systeem. Hierbij ontgrendelt de auto automatisch wanneer de sleutel in de buurt is. De autosleutel kun je dus in je zak houden. Dieven kunnen door de ‘reley attack-methode’ met speciale apparatuur het signaal van de autosleutel opvangen en dit signaal vervolgens versterkt uitzenden. Door deze apparatuur denkt de auto dat de sleutel in de buurt is, terwijl de autosleutel eigenlijk bij de voordeur hangt of op de eetkamertafel ligt.

De afgelopen tijd hebben er verschillende inbraken plaatsgevonden bij auto’s met een keyless entry-systeem in Alphen en omgeving. Daarom waarschuwt de politie: ben jij in het bezit van een auto met een keyless entry-systeem? Dan wordt aangeraden om keyless entry-sleutels op te bergen in een metalen/blikken doosje of in de nacht te bewaren in de slaapkamer. Bewaar bij voorkeur de sleutel niet binnen 6 meter van de buitenmuur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.