Autocoureur Tijn Middeldorp pakt leiding in kampioenschap

Tijn Middeldorp heeft afgelopen zondag de leiding in het algemeen klassement van Peugeot 206 GTI Cup overgenomen. Op Circuit Zandvoort pakte Tijn in de vroege ochtend eerst de poleposition om daarna tijdens de drie races respectievelijk tweede, eerste en eerste te finishen wat hem de overwinning in het dag klassement opleverde en Tijn aan de leiding van het kampioenschap bracht.

Tijn: "De vorige races op Zandvoort was ik ook zeer snel maar zat het allemaal net een beetje tegen. Vandaag klopte het allemaal op alleen een slechte start in de eerste race na, die finishte ik dus als tweede. Het is een heerlijk gevoel om de snelste te zijn maar op kop rijden is best zwaar. Je telt de rondjes af en hoopt dat er technisch niets gebeurt én je moet natuurlijk zeer geconcentreerd blijven."

Middeldorp vervolgt: "Door de resultaten van vandaag sta ik nu eerste in het kampioenschap en er zijn nog twee racedagen te gaan, in oktober op Circuit Zandvoort en de laatste in november op Circuit Zolder in België. Ik zal hard moeten vechten en rijden om het kampioenschap binnen te halen maar deze dag pakt niemand mij meer af!"

De volgende races zijn op 13 oktober op Circuit Zandvoort.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:06

Ernstig ongeval Amerikalaan

Er heeft een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de Amerikalaan. Een vrouw (voetganger) is hierbij geschept door een personenauto.

Verkeer en vervoer gisteren 10:32

Nieuwe dienstregeling: wat zijn de gevolgen voor Alphen?

Vandaag, op zondag 15 december, is de nieuwe dienstregeling ingegaan. Niet alleen NS, maar ook Arriva voert wijzigingen door, onder andere om beter aan te sluiten op de nieuwe dienstregeling van NS. Wat betekent de nieuwe dienstregeling voor Alphen aan den Rijn?

Politiek 14 dec. 2019 15:29

Afvalstoffenheffing stijgt fors in Alphen aan den Rijn

De gemeentelijke afvalstoffenheffing gaat komend jaar met 9 procent omhoog. Ook in 2021 en 2022 zal dit ongeveer het geval zijn. Wethouder Kees van Velzen (financiën) kiest voor een verhoging in drie termijnen in plaats van een zeer forse verhoging in één keer.

Politiek 14 dec. 2019 15:16

Magneetvissen verboden in hele gemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn verbiedt het populaire magneetvissen. Deze hobby is te gevaarlijk, zo meldt burgemeester Liesbeth Spies. Het risico bestaat dat wapens of munitie worden opgevist die recent zijn en niet uit de Tweede Wereldoorlog.

Evenementen 14 dec. 2019 12:46

Ontmoet de Kerstman bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 21 december van 13:00 tot 16:00 uur kun je bij Winkelcentrum de Baronie de Kerstman ontmoeten. De Kerstman verwelkomt iedereen om een foto met hem te maken en hij deelt heerlijke chocoladekransjes van Martinez Chocolatier uit!