Duurzame Mobiliteit Holland Rijnland

Autodelen iets voor jou? Probeer het uit met korting!

Volgens kenners is autodelen de toekomst. Het is goedkoop, makkelijk en beter voor het milieu en dus ook voor onze gezondheid. Om iedereen kennis te laten maken met dit duurzame fenomeen, biedt Gemeente Alphen aan den Rijn – samen met twaalf buurgemeenten – kortingen aan op autodelen. Deze actie is onderdeel van de onlangs gestarte campagne ‘Mijn Auto, Jouw Auto’!

Lieke Dols is trendonderzoeker en ziet dat autodelen steeds populairder wordt. “Steden zijn nu vooral ingericht op autoverkeer. Kijk bijvoorbeeld naar de brede wegen en het aantal parkeerplaatsen. Dat gaat ten koste van andere belangrijke plekken zoals parken, pleinen en brede voetgangers- en fietspaden. Van alle kanten komt er steeds meer aandacht voor meer groen in de wijk en schonere lucht. Minder auto’s betekent meer ruimte voor het verbeteren van de kwaliteit van de stad. Daarbij ontlenen jongeren tegenwoordig steeds minder status aan het hebben van een auto. Het gebruik is belangrijker dan het bezit. Die trend zet door.”

Flexibel vervoer

Ook mobiliteitsexpert Jan Breugem ziet kansen voor autodelen. Niet alleen in de stad, maar ook in de dorpen. “In dorpen staat de bereikbaarheid vaker onder druk, bijvoorbeeld omdat een busverbinding wordt opgeheven. Autodelen kan dan een oplossing zijn. Zeker omdat dorpsbewoners elkaar al kennen en in vertrouwen een auto kunnen delen. Daarbij hebben ze vaak twee of meer auto’s.” Hoe we ons vervoeren wordt volgens beide experts steeds flexibeler. Het wordt een mix van openbaar vervoer, de fiets en de auto.

Voordelig ervaren

Om op een laagdrempelige manier kennis te maken met autodelen, is er een kortingsactie in het leven geroepen. Hierdoor kun je de eerste keer voordelig gebruikmaken van een deelauto bij jou in de buurt. Kijk op de campagnewebsite www.mijnautojouwauto.nl voor meer informatie. Op de website kun je er via een korte test achter komen of autodelen bij jou past. Ook kun je zien hoeveel deelauto’s er al bij jou in de buurt staan. Doe jij mee?

Dit artikel is onderdeel van de informatiecampagne ‘Mijn Auto, Jouw Auto’, een initiatief van de dertien gemeenten van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland. Meer weten over autodelen? Kijk op www.mijnautojouwauto.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 13:27

Een paasbrunch aan huis van Bij Hen

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Ook tijdens Pasen staan de restaurants voor je klaar. Bij Hen heeft namelijk voor Pasen een speciaal menu samengesteld.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:29

Politie controleert ook op het water

Niet alleen op straat, ook op het water gelden regels in verband met het coronavirus. De politie controleert ook of deze regels worden nageleefd. Maar wat is er wel en wat is er niet toegestaan?

Alphense Zendmast vandaag 11:43

Alphense zendmast kleurt paars voor herdenking Ridderhofdrama

Donderdag 9 april staat in tet teken van de herdenking van het Ridderhofdrama. Dit jaar is het negen jaar geleden dat de schietpartij in het winkelcentrum plaatsvond. Ter nagedachtenis hieraan, kleurt de Alphense zendmast op 9 april paars.

Overige vandaag 10:57

Berenjacht met Hoogvliet supermarkt

Hoogvliet supermarkten is gestart met een variant op de immens populaire berenjacht. De speciale Hoogvliet berenkleurplaat ligt dan gratis klaar en is te downloaden op de Hoogvliet website.

Winkels vandaag 10:18

Openingstijden supermarkten tijdens het paasweekend

Het is bijna Pasen. De winkels hanteren andere openingstijden in dit weekend. Wat altijd handig is om te weten, is welke supermarkten open en/of gesloten zijn, zodat je de laatste boodschappen nog in huis kunt halen! Uitzonderlijk dit jaar is dat supermarkten open mogen op Eerste Paasdag.