Josh Walet

Automobilist voert ‘capriolen’ uit om aan de politie te ontkomen

Afgelopen zondag 5 maart zette de politie een achtervolging in. Dit omdat een automobilist te hard reed en aan de politie wilde ontkomen.

De politie was nog aan het bijkomen van een spoedrit, toen een voertuig een bocht te hard nam. “Op de Burgemeester Bruins Slotsingel moesten we gas geven om bij het voertuig te komen”, vertelt de politie. De automobilist reed volgens de meetcorrecties een overschrijding van 76 kilometer per uur op de Burgemeester Bruins Slotsingel. Op deze weg mag 50 kilometer per uur gereden worden.

“Bij de Ridderhof stond het voertuig stil, voor het rode verkeerslicht waar de bestuurder aangaf om te stoppen”, aldus de politie. De bestuurder stopte echter niet, maar reed door rood, waarna hij aan de politie probeerde te ontkomen. “De achtervolging werd ingezet, maar ook weer gestaakt op de Saffierstraat. Dit nadat hij met snelheid door bleef rijden.”

Gevaar op de weg

De automobilist bleek tijdens de achtervolging een groot gevaar op de weg. “We zagen dat een kind op een fiets bijna geraakt werd door de auto”, vertelt de politie. Ze vervolgen: “Hierna volgden meerdere capriolen om andere auto’s te ontwijken.” De politie werd bijgestaan door een andere automobilist. “Maar ook die haalde hij in.”

Het gevaarlijke rijgedrag eindigde na een bocht. Deze werd door de bestuurder te hard genomen waardoor hij een lantaarnpaal raakte. Hij kon door de schade en een lekke band niet verder. De man bleek een beginnend bestuurder, van wie zijn rijbewijs al was ingevorderd. “Hij mag zich verantwoorden voor de rechter”, aldus de politie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.