Josh Walet

Automobilist voert ‘capriolen’ uit om aan de politie te ontkomen

Afgelopen zondag 5 maart zette de politie een achtervolging in. Dit omdat een automobilist te hard reed en aan de politie wilde ontkomen.

De politie was nog aan het bijkomen van een spoedrit, toen een voertuig een bocht te hard nam. “Op de Burgemeester Bruins Slotsingel moesten we gas geven om bij het voertuig te komen”, vertelt de politie. De automobilist reed volgens de meetcorrecties een overschrijding van 76 kilometer per uur op de Burgemeester Bruins Slotsingel. Op deze weg mag 50 kilometer per uur gereden worden.

“Bij de Ridderhof stond het voertuig stil, voor het rode verkeerslicht waar de bestuurder aangaf om te stoppen”, aldus de politie. De bestuurder stopte echter niet, maar reed door rood, waarna hij aan de politie probeerde te ontkomen. “De achtervolging werd ingezet, maar ook weer gestaakt op de Saffierstraat. Dit nadat hij met snelheid door bleef rijden.”

Gevaar op de weg

De automobilist bleek tijdens de achtervolging een groot gevaar op de weg. “We zagen dat een kind op een fiets bijna geraakt werd door de auto”, vertelt de politie. Ze vervolgen: “Hierna volgden meerdere capriolen om andere auto’s te ontwijken.” De politie werd bijgestaan door een andere automobilist. “Maar ook die haalde hij in.”

Het gevaarlijke rijgedrag eindigde na een bocht. Deze werd door de bestuurder te hard genomen waardoor hij een lantaarnpaal raakte. Hij kon door de schade en een lekke band niet verder. De man bleek een beginnend bestuurder, van wie zijn rijbewijs al was ingevorderd. “Hij mag zich verantwoorden voor de rechter”, aldus de politie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.