Archieffoto Josh Walet

Automobiliste moet afstand doen van rijbewijs nadat ze 930 ug/l blaast

Zaterdagnacht is het rijbewijs van een 51-jarige vrouw in beslag genomen door de politie nadat zij flink onder invloed op de weg reed. Een andere bestuurder was vrijdag slechts één slok verwijderd van inname van het rijbewijs. 

Agenten zagen zaterdagnacht een auto rijden op de President Kennedylaan in Alphen. Opmerkelijk was het rijgedrag. “Dit ging niet zo soepel, de auto reed tegen stoepranden aan en ging bijna rechtdoor over een rotonde”, aldus Politie Alphen aan den Rijn.

Hierop hebben agenten de auto staande gehouden. Een controle van de bestuurder bevestigde hun vermoeden. De automobiliste, een 51-jarige vrouw, reed onder invloed. De ademanalyse gaf maar liefst 930 ug/l aan. Aangezien een rijbewijs wordt ingevorderd vanaf 570 ug/l, is de vrouw haar rijbewijs kwijt.

Een andere bestuurder, die al slingerend in een busje over de N207 richting Alphen reed, had vrijdag te diep in het glaasje gekeken. Hij ontsnapte echter net aan inname van zijn rijbewijs. De 29-jarige blies namelijk 560 ug/l, 10 ug/l onder de invorderingsgrens dus. "Wij hopen dat de man er iets van geleerd heeft...", aldus de politie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Cabaret vandaag 10:59

Marlon Kicken: de cabaretier die het leven tekent

Met een ontwapenende glimlach en een relaxte houding betreedt Marlon Kicken het podium, klaar om zijn publiek mee te nemen op een reis door zijn eigen getekende wereld. Deze goedlachse cabaretier heeft zichzelf op de kaart gezet als een meester van de humor, gewapend met een gezonde dosis zelfspot.

Politiek vandaag 09:53

Leefomgeving Alphen Centrum en Park Zegersloot

In de gebiedsagenda 2024-2027 voor Alphen Centrum en Park Zegersloot gaat het over de leefomgeving van een stedelijk gebied en een aansluitend recreatiegebied. Belangrijk zijn het vergroenen van het stedelijk gebied met een goede aansluiting naar het recreatiegebied, betere verkeersveiligheid vooral voor fietsers en voetgangers en meer ontmoetingsplekken.

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.