Archieffoto Josh Walet

Automobiliste moet afstand doen van rijbewijs nadat ze 930 ug/l blaast

Zaterdagnacht is het rijbewijs van een 51-jarige vrouw in beslag genomen door de politie nadat zij flink onder invloed op de weg reed. Een andere bestuurder was vrijdag slechts één slok verwijderd van inname van het rijbewijs. 

Agenten zagen zaterdagnacht een auto rijden op de President Kennedylaan in Alphen. Opmerkelijk was het rijgedrag. “Dit ging niet zo soepel, de auto reed tegen stoepranden aan en ging bijna rechtdoor over een rotonde”, aldus Politie Alphen aan den Rijn.

Hierop hebben agenten de auto staande gehouden. Een controle van de bestuurder bevestigde hun vermoeden. De automobiliste, een 51-jarige vrouw, reed onder invloed. De ademanalyse gaf maar liefst 930 ug/l aan. Aangezien een rijbewijs wordt ingevorderd vanaf 570 ug/l, is de vrouw haar rijbewijs kwijt.

Een andere bestuurder, die al slingerend in een busje over de N207 richting Alphen reed, had vrijdag te diep in het glaasje gekeken. Hij ontsnapte echter net aan inname van zijn rijbewijs. De 29-jarige blies namelijk 560 ug/l, 10 ug/l onder de invorderingsgrens dus. "Wij hopen dat de man er iets van geleerd heeft...", aldus de politie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.