Avifauna

Avifauna verwelkomt tweede miereneter: “Hopelijk klikt het met onze man”

Na drie maanden komt er voor de miereneter in Avifauna een einde aan zijn eenzaamheid. Donderdag 10 november heeft Vogelpark Avifauna een tweede miereneter mogen verwelkomen. 

Het vogelpark heeft sinds een aantal maanden een nieuw gebied in het park: een Argentijnse Cerrado. Een Argentijnse Cerrado is een woest en ruig Zuid-Amerikaans gebied en wordt ook wel pampa of vlakte genoemd. In dit gebied worden vogels gecombineerd met zoogdieren. 

In augustus heeft het vogelpark de eerste mannelijke miereneter mogen verwekomen in het gebied. Sinds afgelopen donderdag 10 november is hij is nu niet meer de enige miereneter in het gebied: het vogelpark heeft nog een miereneter mogen ontvangen. “De miereter is een dame uit Tsjechië. Hopelijk klikt het met onze man. Nieuwsgierig is hij in ieder geval”, aldus Avifauna.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 08:59

Bewoners bieden petitie tegen gratis parkeren in centrum aan

Centrumbewoners zijn donderdag 30 maart massaal naar het Alphense gemeentehuis gekomen. Zij hebben een petitie ondertekend waarin zij bezwaar maken tegen het nieuwe parkeerbeleid. De petitie is namens de bewoners door Nel Schouten overhandigd en door wethouder Relus Breeuwsma namens college en raad in ontvangst genomen.

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.