Advertorial Economie

Avond uit bij Nieuwe Sloot tijdens het NK Tennis

Zaterdag en zondag is er tijdens het NK Tennis bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot van alles te beleven. De hele dag staat kok Robert van den Bovenkamp in zijn buitenkeuken heerlijke gerechten te bereiden, terwijl op het ASTER-podium DJ’s voor de juiste sfeer zorgen.

Na elke wedstrijd volgt een spelersinterview en na de halve finale herenenkel in de late zaterdagmiddag gaat het dak er af met de band ‘Dames Draaien Door’. En uiteraard is er veel tennis; met onder meer Robin Haase, Richel Hogenkamp en de 'local heroes' Jelle Sels en Diede de Groot kent het evenement meerdere publiekstrekkers. 

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is voor de eerste keer gastheer van de Nederlandse Loterij NK Tennis. Samen met cateraar en top-kok Robert van den Bovenkamp wordt het tennispubliek een mooi programma voorgeschoteld. Manager Dave Kok kijkt met grote verwachting uit naar dit finaleweekend: "De kaartverkoop loopt harder dan andere jaren en een uitverkocht huis is dan ook ons doel. Als het meezit, spelen Robin Haase en Alphenaar Jelle Sels de halve finale van 17.30 uur. Daarna kan het feest losbarsten."

Jelle Sels en Diede de Groot
De komende dagen kijkt Alphen aan den Rijn reikhalzend uit naar de vele mooie partijen die op het programma staan. Uiteraard gaat de extra aandacht uit naar de lokale toppers Jelle Sels en Diede de Groot. Diede: "Jelle ken ik nog niet zo goed. Wij reizen allebei veel, maar altijd naar verschillende toernooien. Dat er nu veel lokale aandacht naar ons uitgaat is leuk en dat verbroedert ook. Donderdag speelt Jelle om 18:30 uur tegen een sterke tegenstander; hopelijk ontstaat er iets als een Alphens thuisvoordeel, haha. Ik ga wel even kijken en na zijn partij mag ik het centre court op. Het zou toch geweldig zijn als de tribunes vol zitten!?!"

TEAN speler Jelle Sels speelt donderdag 'Not before 18.30 uur' tegen de runner-up van 2017, Jasper Smit. De kersverse wereldkampioen Diede de Groot speelt op haar thuisclub tegen de mondiale top 12 speelster Micha Spaanstra haar eerste ronde partij.

Feestlocatie
Robert van den Bovenkamp heeft met zijn catering Spit&Pan ervaring met grote evenementen in het gehele land. Een Foodcourt op een groot sportevenement is weliswaar nieuw voor hem, maar na vele voorbereidingen kijkt hij met vertrouwen uit naar het komende weekend. Van den Bovenkamp vertelt enthousiast over zijn plan: "Begin oktober had ik het plaatje van het foodcourt al helemaal in mijn hoofd. Vrijdag gaan we zestien uur lang opbouwen en toveren we tennishal 2 om tot één grote feestlocatie. Uiteraard zorgt de band ‘Dames Draaien Door’ voor spektakel, maar ook in sfeervolle verlichting, een centraal podium, een VIP-dek met champagnes en de DJ’s  hebben we flink geïnvesteerd."

Van den Bovenkamp is voor vele Alphenaren bekend van zijn restaurant bij Golfclub Zeegersloot, waar hij het koken op open vuur tot kunst verheft. "Ik kook komend weekend ook buiten. Zowel voor de lunch en het diner pakken we uit, want als zo’n groot sport evenement naar Alphen komt, moet je er wat spectaculairs van maken. Ons team heeft er zin in en met Nieuwe Sloot als partner gaat het zeker lukken."


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.