Advertorial Economie

Avond uit bij Nieuwe Sloot tijdens het NK Tennis

Zaterdag en zondag is er tijdens het NK Tennis bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot van alles te beleven. De hele dag staat kok Robert van den Bovenkamp in zijn buitenkeuken heerlijke gerechten te bereiden, terwijl op het ASTER-podium DJ’s voor de juiste sfeer zorgen.

Na elke wedstrijd volgt een spelersinterview en na de halve finale herenenkel in de late zaterdagmiddag gaat het dak er af met de band ‘Dames Draaien Door’. En uiteraard is er veel tennis; met onder meer Robin Haase, Richel Hogenkamp en de 'local heroes' Jelle Sels en Diede de Groot kent het evenement meerdere publiekstrekkers. 

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is voor de eerste keer gastheer van de Nederlandse Loterij NK Tennis. Samen met cateraar en top-kok Robert van den Bovenkamp wordt het tennispubliek een mooi programma voorgeschoteld. Manager Dave Kok kijkt met grote verwachting uit naar dit finaleweekend: "De kaartverkoop loopt harder dan andere jaren en een uitverkocht huis is dan ook ons doel. Als het meezit, spelen Robin Haase en Alphenaar Jelle Sels de halve finale van 17.30 uur. Daarna kan het feest losbarsten."

Jelle Sels en Diede de Groot
De komende dagen kijkt Alphen aan den Rijn reikhalzend uit naar de vele mooie partijen die op het programma staan. Uiteraard gaat de extra aandacht uit naar de lokale toppers Jelle Sels en Diede de Groot. Diede: "Jelle ken ik nog niet zo goed. Wij reizen allebei veel, maar altijd naar verschillende toernooien. Dat er nu veel lokale aandacht naar ons uitgaat is leuk en dat verbroedert ook. Donderdag speelt Jelle om 18:30 uur tegen een sterke tegenstander; hopelijk ontstaat er iets als een Alphens thuisvoordeel, haha. Ik ga wel even kijken en na zijn partij mag ik het centre court op. Het zou toch geweldig zijn als de tribunes vol zitten!?!"

TEAN speler Jelle Sels speelt donderdag 'Not before 18.30 uur' tegen de runner-up van 2017, Jasper Smit. De kersverse wereldkampioen Diede de Groot speelt op haar thuisclub tegen de mondiale top 12 speelster Micha Spaanstra haar eerste ronde partij.

Feestlocatie
Robert van den Bovenkamp heeft met zijn catering Spit&Pan ervaring met grote evenementen in het gehele land. Een Foodcourt op een groot sportevenement is weliswaar nieuw voor hem, maar na vele voorbereidingen kijkt hij met vertrouwen uit naar het komende weekend. Van den Bovenkamp vertelt enthousiast over zijn plan: "Begin oktober had ik het plaatje van het foodcourt al helemaal in mijn hoofd. Vrijdag gaan we zestien uur lang opbouwen en toveren we tennishal 2 om tot één grote feestlocatie. Uiteraard zorgt de band ‘Dames Draaien Door’ voor spektakel, maar ook in sfeervolle verlichting, een centraal podium, een VIP-dek met champagnes en de DJ’s  hebben we flink geïnvesteerd."

Van den Bovenkamp is voor vele Alphenaren bekend van zijn restaurant bij Golfclub Zeegersloot, waar hij het koken op open vuur tot kunst verheft. "Ik kook komend weekend ook buiten. Zowel voor de lunch en het diner pakken we uit, want als zo’n groot sport evenement naar Alphen komt, moet je er wat spectaculairs van maken. Ons team heeft er zin in en met Nieuwe Sloot als partner gaat het zeker lukken."


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!