Josh Walet

Avonddienstregeling traject Leiden-Utrecht gaat eerder in: vanaf 18:30 uur geen extra treinen

Sinds half december rijdt er in de brede spits vier keer per uur een trein tussen Leiden en Utrecht. Vanwege de teruglopende reizigersaantallen gaat dat binnenkort veranderen.

Met de ingang van de nieuwe dienstregeling van NS op zondag 12 december, gingen ook de extra treinen in de brede spitsuren op het traject Leiden-Utrecht rijden. Tussen 06:00-10:00 uur en 15:00-20:00 uur rijdt er elk kwartier een trein tussen Leiden en Utrecht. Hiervoor worden sprinters ingezet, die in Alphen aan den Rijn vanaf spoor 1 vertrekken.

De twee extra sprinters stoppen bij: Leiden Centraal - Leiden Lammenschans - Alphen aan den Rijn - Bodegraven - Woerden - Vleuten - Utrecht Terwijde - Utrecht Leidsche Rijn - Utrecht Centraal. De intercity’s rijden de hele dag twee keer per uur en stoppen bij: Leiden Centraal - Leiden Lammenschans - Alphen aan den Rijn - Bodegraven - Woerden - Utrecht Centraal. 

Geen extra treinen na 18:30 uur

Vanwege de teruglopende reizigersaantallen gaat vanaf begin januari de avonddienstregeling eerder in. Tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Utrecht rijden daardoor vanaf 18:30 uur maar twee directe treinen per uur. Tot wanneer deze maatregel duurt, is nog onbekend.

Gewijzigde busdiensten  

De dienstregeling van NS is niet het enige wat verandert in het openbaar vervoer. Ook Arriva voert de nodige wijzigingen door. In Alphen aan den Rijn gaat het om de vijf stadsdienstlijnen, de streekdienstlijnen 182, 380/381, 165, 247 en de R-net lijn 470. De nieuwe busdienst gaat in op 9 januari 2022. Meer over de veranderingen lees je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:21

Let op: de eikenprocessierups is er weer

De eerste eikenprocessierupsen zijn weer aangetroffen. Tussen mei en augustus kunnen deze beestjes zorgen voor jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen.

Wonen en bouwen vandaag 12:58

Verdichting in Alphen aan den Rijn: maatschappelijke opgaven en afweging

De verdichtingsinitiatieven van de Gemeente Alphen aan den Rijn gaan niet alleen over het bouwen in de gemeente, maar houden ook rekening met maatschappelijke belangen. Met gebruik van een afwegingskader beoordeelt de gemeente wat wel of niet wenselijk is.

Advertorial Evenementen vandaag 10:26

Vikingen strijken weer neer in Museumpark Archeon

De Vikingen zijn dit Hemelvaartweekend voor de 24e keer in Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.

Muziek vandaag 09:10

Harmonie Arti Alphen gooit de deuren open

Harmonie Arti Alphen gooit de deuren open voor iedereen met liefde voor muziek maken. Op 31 mei is er een Open Repetitie bij alle orkesten: de opleidingsorkesten Toetie en Jong Arti, en concertharmonie Groot Arti.