Josh Walet

Avondklok blijft van kracht, uitspraak in hoger beroep volgt over een week

Het Haagse gerechtshof doet op vrijdag 26 februari uitspraak in het spoedappèl over de avondklok. Tot die tijd blijft de avondklok in ieder geval nog van kracht. 

Dinsdag 16 februari werd Viruswaarheid door de rechtbank in Den Haag nog in het gelijk gesteld. Na een zitting vol chaos bij het hof werd de beslissing ongeldig verklaard, tot het hof de kwestie had beoordeeld. 

In de zitting vrijdagmorgen in het hof in Den Haag, kregen zowel de Staat als Viruswaarheid dubbele spreektijd. Beide partijen konden op deze manier goed en duidelijk hun standpunten onderbouwen.   

Spoedwet 

Of de zaak van Viruswaarheid, die de avondklok het liefst ziet verdwijnen, nog zin heeft, valt te betwijfelen. Met een nieuwe spoedwet houdt het kabinet de avondklok alsnog overeind. Bij de spoedwet geldt een maximale duur van drie weken voor de maatregel, tenzij het parlement dat wil verlengen. 

Toch is dit hoger beroep belangrijk. Tienduizenden boetes die de politie heeft uitgedeeld voor de afgelopen tijd voor het breken van de avondklok, kunnen hierdoor misschien teruggedraaid worden. 

De schriftelijke uitspraak van het Haagse gerechtshof volgt op vrijdag 26 februari. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 19:20

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

‘’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd.  

Politie gisteren 16:42

De meest opmerkelijke politiemeldingen van Alphen dit weekend

In totaal kwamen er afgelopen weekend 97 meldingen bij de meldkamer van de Politie Alphen aan den Rijn. De politie spreekt hierbij van een vrij gemiddeld weekend. Onder andere kreeg de politie maar liefst driemaal met dezelfde persoon te maken.

Calamiteiten gisteren 13:28

Grote brand aan Goudse Rijpad

Er is een grote brand in een dak van een gebouw aan het Goudse Rijpad in Alphen. Speciale 'rietendakteams' zijn ook onderweg.