Josh Walet

Avondklokboetes van Alphenaren leveren de schatkist ruim € 18.000 op

Sinds woensdag 28 april is de avondklok niet meer van kracht. In de afgelopen drie maanden heeft de politie ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Hiervan kwamen 198 boetes uit onze gemeente en dat leverde de schatkist ruim € 18.000 op.

Dit blijkt uit cijfers van de politie, die zij op verzoek van de media heeft verzameld. In totaal werd er landelijk voor meer dan € 9 miljoen aan avondklokboetes uitgeschreven. In Alphen werd de kas gespekt voor € 18.810. Het handhaven van de avondklok kostte de politie behoorlijk wat overuren. “In de eerste drie maanden van 2021 zijn er in totaal ruim 212.000 overuren gemaakt, een stijging van 65 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar”, aldus de landelijke politie.

De avondklok ging in op 23 januari 2021. Wie toen tussen 21:00 uur en 04:30 uur op straat liep zonder geldige reden, geen mondkapje droeg, niet genoeg afstand hield of met een te grote groep samenkwam, liep het risico om een boete te krijgen van € 95. Op 31 maart werd de avondklok opgeschoven naar 22:00 uur. In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 april was de avondklok voor het laatst van kracht.

Overige boetes

Naast de boetes voor het overtreden van de avondklok, werden er ook boetes uitgedeeld voor het negeren van een mondkapje in publieke ruimtes, geen 1,5 meter afstand houden, het negeren van groepsvorming en het overtreden van de noodverordening. In totaal werden er hiervoor in Alphen 458 boetes uitgeschreven.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!