Josh Walet

Avondklokboetes van Alphenaren leveren de schatkist ruim € 18.000 op

Sinds woensdag 28 april is de avondklok niet meer van kracht. In de afgelopen drie maanden heeft de politie ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Hiervan kwamen 198 boetes uit onze gemeente en dat leverde de schatkist ruim € 18.000 op.

Dit blijkt uit cijfers van de politie, die zij op verzoek van de media heeft verzameld. In totaal werd er landelijk voor meer dan € 9 miljoen aan avondklokboetes uitgeschreven. In Alphen werd de kas gespekt voor € 18.810. Het handhaven van de avondklok kostte de politie behoorlijk wat overuren. “In de eerste drie maanden van 2021 zijn er in totaal ruim 212.000 overuren gemaakt, een stijging van 65 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar”, aldus de landelijke politie.

De avondklok ging in op 23 januari 2021. Wie toen tussen 21:00 uur en 04:30 uur op straat liep zonder geldige reden, geen mondkapje droeg, niet genoeg afstand hield of met een te grote groep samenkwam, liep het risico om een boete te krijgen van € 95. Op 31 maart werd de avondklok opgeschoven naar 22:00 uur. In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 april was de avondklok voor het laatst van kracht.

Overige boetes

Naast de boetes voor het overtreden van de avondklok, werden er ook boetes uitgedeeld voor het negeren van een mondkapje in publieke ruimtes, geen 1,5 meter afstand houden, het negeren van groepsvorming en het overtreden van de noodverordening. In totaal werden er hiervoor in Alphen 458 boetes uitgeschreven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.