Parkvilla
Advertorial Theater

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

"Wij bieden graag een podium aan maatschappelijk actuele thema’s zoals vrijheid, gelijkheid en identiteit en laten zien dat er altijd verschillende perspectieven zijn", vertelt Agnes van den Ham, coördinator theater en exposities. Daarna wordt de nog altijd actuele klassieker Orlando vertoond. De avond wordt muzikaal begeleid door Roi Soleil.

Expositie

In de Parkvilla foyer hangt de expositie met als thema acceptatie en respect voor elkaar. Vrijheid is niet vanzelfsprekend in onze maatschappij. Heb je een andere kleur huid, ben je te dik of te dun, heb je een ander geloof of heb je een andere seksuele voorkeur dan ben je makkelijk het doelwit.

Film

Orlando is een bewerking van de klassieke gelijknamige roman van Virginia Woolf en gaat over een dichter die van gender verandert. Het boek wordt beschouwd als een feministische klassieker en is uitgebreid onderzocht door wetenschappers op het gebied van vrouwenliteratuur, Queer studies en gender- en transgenderstudie. ‘Orlando is een historisch epos waarin tijd en gender vloeiend zijn. Gerestaureerd en nu opnieuw in de bioscoop te zien’, aldus Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.

Muziek

Roi Soleil (Zonnekoning) maakt 'Frenglish-pop met een vleugje queer glitter'. Het repertoire van Roi Soleil gaat over (zelf)liefde, seksualiteit en identiteit en schommelt tussen dansbare electropop en kwetsbare powerballads. Muzikaal is hij geïnspireerd door acts zoals Mika, Stromae, Lady Gaga en het Eurovision Songfestival.

Meer info en kaarten: parkvilla.nl.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.