Archieffoto

AVV Alphen verliest van VVSB

Eindelijk weer voetbal, waar er iets toe doet, de eerste competitiewedstrijd. Met goede gevoelens stapte AVV Alphen in de auto richting Noordwijkerhout, waar de wedstrijd voor hen op een raar tijdstip begon: 15:00 uur. Maar het was gelukkig droog, dus goed weer voor een potje voetbal.

De wedstrijd startte met een fel aanvallend VVSB. Maar de eerste kans was voor Alphen. Een mooie voorzet van rechts werd op Auke zijn stropdas neergelegd, maar werd meters naast gekopt (zenuwen?). In de 22e minuut een aanval van VVSB door de opkomende back, die de bal ineens op zijn pantoffel nam. Een schitterend doelpunt: 1-0.

Alphen was gelijk weer de kluts kwijt. Ze speelden wel met inzet maar geen enkel goed idee erachter. Het spel bleef de volgende minuten gelijk opgaan, met kansen aan beide zijden. Want Alphen had zich hervonden en dat was goed te merken. In de 43e minuut een prachtig uitgespeelde aanval van Alphen, met als eerste Yagoubi, die Patrick Ruiter bediende en de bal afgaf aan Auke, die de bal niet hard maar geplaatst in de verste hoek schoot: 1-1.

Een minuut later kreeg Fabian het op zijn heupen, hij maaide alles weg wat voor zijn voeten kwam, ging ook nog de keeper voorbij, die hem onderuit schopte. Dat moest hij met een rode kaart bekopen. Fabian nam de penalty zelf en de wraak was zoet, onhoudbaar en snoeihard, en de stand was 1-2 voor Alphen. Dit was wat de vele toeschouwers uit Alphen gehoopt hadden en het was verdiend.

Na 15 minuten verschenen de twee elftallen weer op het veld. En gelijk bij de eerste aanval verzaakte de hele achterhoede van Alphen door het knullige verlies van de bal en een hele rommelige situatie voor het doel en de bal ging erin. Niemand wist wie hem gescoord had: 2-2.

Dit was nog om overheen te komen, dacht Alphen. Maar 5 minuten later bij een corner, en na een schitterende kopbal van Stefan Immerzeel, werd het 3-2. De teleurstelling was groot, maar Alphen vocht terug. Met in de 62e minuut een prachtige pass op Fabian, die van alle kanten geschopt werd, maar zich keurig vrijmaakte, weer de keeper passeerde en simpel de bal in het lege doel schoot: 3-3.

Je kon merken dat Alphen zich sterker ging voelen en met meer inzet ging spelen. Met een schot van Auke net naast. VVSB roerde zich ook. Een helemaal vrijstaande Stephan Immerzeel schoot de bal hoog over. Even later in de 68e minuut na weer een corner was het weer Stephen Immerzeel die de bal vrij in kon koppen: 4-3.

In de praktijk is te zien dat Alphen lengte te kort komt in de achterhoede. Na twee wissels probeerde Rob de Lange nog een beetje gang in de wedstrijd te krijgen, maar dat leidde verder tot niets. Na een schot op de lat van VVSB en het vijfde doelpunt van VVSB met een zondagsschot, met een boogje in de hoek. Hiermede kwam de wedstrijd aan het einde. Voor de inzet zou verslaggever Piet Dijkman een 8 geven.

Aanstaande zaterdag de tweede wedstrijd tegen Blauw Zwart ,en die moet wel gewonnen worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 14:57

Gemeente organiseert De dag van de Jeugdhulp

Vanaf 2024 gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de jeugdhulp gezamenlijk organiseren. Op donderdag 1 december organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn ‘De dag van de Jeugdhulp’.

Theater vandaag 14:05

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

Coronel Dakar 2023 vandaag 12:39

Coronel Dakar Team met “The Desert Lion” naar Dakar Rally 2023

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen. Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden, vanwaar het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week vertrekt.