Frans van der Heijden

AZC bereikt kwartfinale beker

In het weekend van 12 en 13 oktober stonden de achtste finales van de waterpolo bekercompetitie op het programma. Het Alphense AZC, bekerkampioen van de laatste twee seizoenen, trad tweemaal aan tegen SG Den Haag en plaatste zich uiteindelijk probleemloos voor de kwartfinales.  

Zaterdagavond werd begonnen met een heenwedstrijd. SG Den Haag komt niet uit in de nationale Eredivisie en was daarmee een wat onbekende tegenstander voor de Alphense sterkhouder, dat aantrad met de twee jeugdige debutanten Dirk Stigter en Wester Stienstra. In zwembad Aquarijn leek het zelfs lange tijd richting een gelijkspel te gaan. Aan het einde van de 3e periode prijkte een tussenstand van 7-6 op het scorebord. In de 4e periode werd echter orde op zaken gesteld en werd met mooi combinatiespel en mooie individuele hoogstandjes een uiteindelijke eindstand van 15-7 bereikt.

Het scoreverloop in de terugwedstrijd zondagavond in Den Haag bleek niet heel anders. Ver in de 3e periode konden de Hagenaren terugkomen tot 6-7, waarna AZC het wederom op conditie en onderlinge klasse kon uitspelen naar een eindstand van 12-19.

Daarmee plaatsten de Alphenaren zich voor de kwartfinales, waar zij o.a. UZSC, ZPB of ZPC Amersfoort - dat verrassend Donk uit Gouda elimineerde - kunnen treffen.

De kwartfinales staan gepland in het weekend van 18 en 19 januari 2020.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Politiek vandaag 08:53

Politiek steunt voorstel van SAT, TEAN en Nieuwe Sloot

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil dat wethouders Van Velzen en Schotanus variant 4 uitwerken om de Stichting Alphense Tennisparken (SAT) voor een faillissement te behoeden. De raad maakt in december een keuze tussen deze en de door de wethouders voorgestelde oplossing.