Frans van der Heijden

AZC bereikt kwartfinale beker

In het weekend van 12 en 13 oktober stonden de achtste finales van de waterpolo bekercompetitie op het programma. Het Alphense AZC, bekerkampioen van de laatste twee seizoenen, trad tweemaal aan tegen SG Den Haag en plaatste zich uiteindelijk probleemloos voor de kwartfinales.  

Zaterdagavond werd begonnen met een heenwedstrijd. SG Den Haag komt niet uit in de nationale Eredivisie en was daarmee een wat onbekende tegenstander voor de Alphense sterkhouder, dat aantrad met de twee jeugdige debutanten Dirk Stigter en Wester Stienstra. In zwembad Aquarijn leek het zelfs lange tijd richting een gelijkspel te gaan. Aan het einde van de 3e periode prijkte een tussenstand van 7-6 op het scorebord. In de 4e periode werd echter orde op zaken gesteld en werd met mooi combinatiespel en mooie individuele hoogstandjes een uiteindelijke eindstand van 15-7 bereikt.

Het scoreverloop in de terugwedstrijd zondagavond in Den Haag bleek niet heel anders. Ver in de 3e periode konden de Hagenaren terugkomen tot 6-7, waarna AZC het wederom op conditie en onderlinge klasse kon uitspelen naar een eindstand van 12-19.

Daarmee plaatsten de Alphenaren zich voor de kwartfinales, waar zij o.a. UZSC, ZPB of ZPC Amersfoort - dat verrassend Donk uit Gouda elimineerde - kunnen treffen.

De kwartfinales staan gepland in het weekend van 18 en 19 januari 2020.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.