Frans van der Heijden

AZC bereikt kwartfinale beker

In het weekend van 12 en 13 oktober stonden de achtste finales van de waterpolo bekercompetitie op het programma. Het Alphense AZC, bekerkampioen van de laatste twee seizoenen, trad tweemaal aan tegen SG Den Haag en plaatste zich uiteindelijk probleemloos voor de kwartfinales.  

Zaterdagavond werd begonnen met een heenwedstrijd. SG Den Haag komt niet uit in de nationale Eredivisie en was daarmee een wat onbekende tegenstander voor de Alphense sterkhouder, dat aantrad met de twee jeugdige debutanten Dirk Stigter en Wester Stienstra. In zwembad Aquarijn leek het zelfs lange tijd richting een gelijkspel te gaan. Aan het einde van de 3e periode prijkte een tussenstand van 7-6 op het scorebord. In de 4e periode werd echter orde op zaken gesteld en werd met mooi combinatiespel en mooie individuele hoogstandjes een uiteindelijke eindstand van 15-7 bereikt.

Het scoreverloop in de terugwedstrijd zondagavond in Den Haag bleek niet heel anders. Ver in de 3e periode konden de Hagenaren terugkomen tot 6-7, waarna AZC het wederom op conditie en onderlinge klasse kon uitspelen naar een eindstand van 12-19.

Daarmee plaatsten de Alphenaren zich voor de kwartfinales, waar zij o.a. UZSC, ZPB of ZPC Amersfoort - dat verrassend Donk uit Gouda elimineerde - kunnen treffen.

De kwartfinales staan gepland in het weekend van 18 en 19 januari 2020.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Winactie Horeca vandaag 12:14

Win een stamppot naar keuze van Ouderwets Sam Sam

Buiten wordt het steeds kouder en nu de wintertijd in is gegaan is het ook nog eens vroeg donker. Alle reden om te genieten van een heerlijke Hollandse stamppot. Wij mogen namens Ouderwets Sam Sam een verse stamppot voor twee personen weggeven, uiteraard met een heerlijk nagerecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Nu ook McDelivery in Alphen aan den Rijn Centrum

Even geen tijd of zin om te koken na een drukke dag of heb je iets te vieren? Dan kun je nu ook in Alphen je favoriete McDonald’s burgers makkelijk thuis laten bezorgen. Via McDelivery bezorgt McDonald’s vanaf vandaag ook in Alphen Centrum de McDonald’s favorieten thuis. Via McDelivery kunnen Alphenaren de iconische Big Mac, klassieke Franse Frietjes of een lekker menu van McDonald’s makkelijk bestellen om er thuis van te genieten.

Advertorial Cultuur vandaag 10:50

Ensemble Conforto beleeft vrijdag eerste publieke uitvoering

In deze tijd een nieuw ensemble oprichten, het is misschien een beetje vreemd, maar het getuigt van moed en betrokkenheid bij de tijd waarin we leven. Toch gaat het Conforto Ensemble vrijdag 30 oktober in première. ‘’Want deze virale tijden vragen om vitale muziek!’’

Coronavirus in Alphen vandaag 10:05

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.