AZC doet het goed bij de Provinciale Winterkampioenschappen

Zondag waren de Provinciale Winterkampioenschappen in Den Haag. AZC mocht met wel 19 zwemmers meedoen aan dit evenement. Met maar liefst 400 deelnemers stond er veel te gebeuren en moest iedereen flink aan de bak om te kijken of er medailles mee terug naar huis genomen konden gaan worden.

AZC ging goed van start in de estafettes maar in het derde programma, de 100m vlinderslag, was het direct raak. Sascha Timmer was duidelijk in vorm want met een persoonlijk record van maar liefst zes seconden tikte hij als derde aan, met slechts 0,01 seconden verschil met de nummer 2. De eerste medaille voor AZC en zijn eerste persoonlijke medaille op een provinciaal kampioenschap was daarmee veiliggesteld. "Hij zou dit huzarenstukje nogmaals herhalen met wederom een mooie bronzen medaille op de 50m vlinder later op de dag en beleefde echt een topdag."

"Gelukkig was niet alleen Sascha in vorm maar ook de overige 18 zwemmers deden het erg goed", aldus hoofdtrainer Mark van der Schrier. Hij had zijn zwemmers op het juiste moment in vorm gekregen naar aanloop van deze wedstrijd om daar te kunnen pieken en dat resulteerde in heel veel blije gezichten bij de zwemmers die bijna stuk voor stuk met mooie PR’s uit het water kwamen. "Op zo’n dag lijkt er dan ook ineens heel veel te lukken en is de sfeer onderling meer dan goed. Er werd dan ook veel gelachen samen."

Ook Adriaan Coppelmans was heerlijk op dreef met op zijn schoolslag een hele mooie zilveren en brozen medaille. Nina en Jade van der Schrier ligt het echte sprinten op deze kortere afstanden wat minder maar ondanks dat wisten ook zij respectievelijk een zilveren en brozen medaille en nog een bronzen medaille in de wacht te slepen.

Als afsluiter van de dag lukte het de Dames estafetteploeg met Jorja, Zoë, Nina en Jade een derde plek te veroveren op de 4 x 100m vrije slag en mocht AZC met acht medailles en een heleboel PR’s meer dan tevreden huiswaarts keren. "Het was een lange dag van 08:00 tot 18:00 uur, dus iedereen was na afloop moe en kapot. Deze week even een beetje bijkomen en dan het weekend weer vol er tegenaan in de competitie, want ook daar is het nog heel erg spannend."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.