Frans v.d. Heijden

AZC grijpt naast Supercup

Zwembad Aquarijn was zondagmiddag het toneel voor wat in waterpololand de Supercup heet, het officieuze begin van een nieuw seizoen. Het Alphense AZC mocht als bekerkampioen van het vorig seizoen aantreden tegen de regerend landskampioen UZSC uit Utrecht. Waar vorig jaar de Supercup nog in Alphen bleef, liep het deze keer anders…  

De Alphense Zwemclub zag zich afgelopen zomer genoodzaakt haar ploeg grotendeels te vernieuwen. Onder andere Jacopo Mandolini en Laszlo Nagy bleven en met de Kroatische Marko Slade, Nikola Pavlicevic uit Montenegro, Goran Blazevic uit Slovenië en de Italiaan Claudio Bracatello, en het verder inpassen van eigen jeugdspelers, wist de nieuwe trainer Hans van Zeeland uiteindelijk toch een mooi team neer te zetten.

Het publiek dat redelijk op was komen dagen kon zien dat AZC lang in het spoor kon blijven van de Utrechters. Tot een stand van 7-5 in de derde periode ging het aardig gelijk op. Pas in de slotperiode was het UZSC dat haar voorsprong verder kon uitbouwen: 9-5.

Met een ploeg in opbouw was het daarmee vooral een nuttige middag voor AZC.  Zaterdag 28 september begint de competitie echt voor de Alphense ploeg, met een uitwedstrijd bij De Ham. Zaterdag 5 oktober is de eerste thuiswedstrijd in zwembad Aquarijn. Om 20:00u zal dan worden aangetreden uitgerekend tegen UZSC.

Periodestanden: 2-2, 2-1, 3-2, 2-0


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.