Frans v.d. Heijden

AZC grijpt naast Supercup

Zwembad Aquarijn was zondagmiddag het toneel voor wat in waterpololand de Supercup heet, het officieuze begin van een nieuw seizoen. Het Alphense AZC mocht als bekerkampioen van het vorig seizoen aantreden tegen de regerend landskampioen UZSC uit Utrecht. Waar vorig jaar de Supercup nog in Alphen bleef, liep het deze keer anders…  

De Alphense Zwemclub zag zich afgelopen zomer genoodzaakt haar ploeg grotendeels te vernieuwen. Onder andere Jacopo Mandolini en Laszlo Nagy bleven en met de Kroatische Marko Slade, Nikola Pavlicevic uit Montenegro, Goran Blazevic uit Slovenië en de Italiaan Claudio Bracatello, en het verder inpassen van eigen jeugdspelers, wist de nieuwe trainer Hans van Zeeland uiteindelijk toch een mooi team neer te zetten.

Het publiek dat redelijk op was komen dagen kon zien dat AZC lang in het spoor kon blijven van de Utrechters. Tot een stand van 7-5 in de derde periode ging het aardig gelijk op. Pas in de slotperiode was het UZSC dat haar voorsprong verder kon uitbouwen: 9-5.

Met een ploeg in opbouw was het daarmee vooral een nuttige middag voor AZC.  Zaterdag 28 september begint de competitie echt voor de Alphense ploeg, met een uitwedstrijd bij De Ham. Zaterdag 5 oktober is de eerste thuiswedstrijd in zwembad Aquarijn. Om 20:00u zal dan worden aangetreden uitgerekend tegen UZSC.

Periodestanden: 2-2, 2-1, 3-2, 2-0


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.