Afgelopen weekend was de eerste ronde van de Verenigingscompetitie. Ditmaal waren de ploegen te gast bij BZ&PC in Bodegraven waar een gezellige sfeer hing en alles soepel liep door de goede organisatie.

AZC was afgereisd met maar liefst veertig zwemmers, wat een enorme groep was. Het was lang geleden dat AZC met zo’n grote groep aanwezig was op een wedstrijd. “Het is super om te zien dat het momenteel zo goed gaat met de afdeling swimming (wedstrijdzwemmen) en dat we inmiddels in alle leeftijdscategorieën goed vertegenwoordigd zijn”, vertelt AZC.

Deze competitiewedstrijden zijn zeer belangrijk omdat de uitslag aan het eind van het seizoen bepaalt wie er promoveren. AZC heeft zichzelf als doel gesteld om ook dit jaar weer voor een promotie te gaan en ze stelden niet teleur.

AZC wist het overgrote deel van de programma’s bij zowel de jongens als de meisjes te winnen en soms met een behoorlijke voorsprong. Alle trainingen, de onderlinge samenhorigheid, aanmoedigingen en de wil om met elkaar te winnen kwamen zondag samen en dat is voor alle zwemmers, trainers en begeleiders natuurlijk een heerlijke start van de competitie.

AZC staat op dit moment op de tweede plaats in de competitie, net achter de nummer één met slecht vijf punten. Als het zo door gaat belooft het een mooi en spannend seizoen te worden en zoals de hoofdtrainer met een knipoog zei: “laten we nog veel meer goud op gaan vreten.”