Frans van der Heijden

AZC kan het nog niet bolwerken tegen UZSC

Twee weken geleden vond de strijd om de Supercup plaats in zwembad Aquarijn. Als bekerkampioen mocht de Alphense Zwemclub toen aantreden tegen de regerend landskampioen UZSC. Het werd 9-5 voor de Utrechtenaren. Zaterdagavond werd de ontmoeting herhaald, maar nu voor de competitie. Het verging AZC deze keer helaas niet veel beter.  

Met een goed resultaat uit bij De Ham op zak – AZC won haar eerste competitietreffen in Krommenie met 16 tegen 12 – begon de wedstrijd in het nog niet zo heel drukke Aquarijn voor beide partijen nogal vlak. Na één periode stond er dan ook nog maar één doelpunt op het scorebord.

In de 2e periode schakelde UZSC een tandje bij en liep uit naar 1-5. Waar de wedstrijd gespeeld leek, gaf AZC zich echter niet direct gewonnen. De veerkracht die getoond werd, was een opsteker waar de ploeg op voort kan borduren. De Alphenaren vochten zich met mooie treffers van o.a. Jacopo Mandolini terug tot 5-5. De spanning leek terug, maar UZSC had andere gedachten.

Met 7 doelpunten op rij stond het in het begin van de 4periode zomaar opeens 5-12! Daarmee was de strijd gestreden. En hoewel de stand uiteindelijk naar een iets draaglijker 10-14 kon worden opgetrokken bleef de Alphense ploeg met lege handen achter.

Periodestanden: 0-1, 2-4, 3-6, 5-3

UZSC bleek ook met haar 2e team te sterk voor AZC. In de wedstrijd die gespeeld werd na de wedstrijd van het 1e team verloor AZC 2 met 7-11 van UZSC 2.

Dubbel bekerweekend
Volgend weekend wordt door AZC een dubbele bekerontmoeting afgewerkt. Het treedt dan op zaterdag om 19:30 uur in zwembad Aquarijn aan tegen Waterpolo Den Haag, waarna op zondagavond om 18:15 uur de return zal plaatsvinden in het Haagse Hofbad. Uiteraard bent u weer van harte welkom! 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.