Frans van der Heijden

AZC kan het nog niet bolwerken tegen UZSC

Twee weken geleden vond de strijd om de Supercup plaats in zwembad Aquarijn. Als bekerkampioen mocht de Alphense Zwemclub toen aantreden tegen de regerend landskampioen UZSC. Het werd 9-5 voor de Utrechtenaren. Zaterdagavond werd de ontmoeting herhaald, maar nu voor de competitie. Het verging AZC deze keer helaas niet veel beter.  

Met een goed resultaat uit bij De Ham op zak – AZC won haar eerste competitietreffen in Krommenie met 16 tegen 12 – begon de wedstrijd in het nog niet zo heel drukke Aquarijn voor beide partijen nogal vlak. Na één periode stond er dan ook nog maar één doelpunt op het scorebord.

In de 2e periode schakelde UZSC een tandje bij en liep uit naar 1-5. Waar de wedstrijd gespeeld leek, gaf AZC zich echter niet direct gewonnen. De veerkracht die getoond werd, was een opsteker waar de ploeg op voort kan borduren. De Alphenaren vochten zich met mooie treffers van o.a. Jacopo Mandolini terug tot 5-5. De spanning leek terug, maar UZSC had andere gedachten.

Met 7 doelpunten op rij stond het in het begin van de 4periode zomaar opeens 5-12! Daarmee was de strijd gestreden. En hoewel de stand uiteindelijk naar een iets draaglijker 10-14 kon worden opgetrokken bleef de Alphense ploeg met lege handen achter.

Periodestanden: 0-1, 2-4, 3-6, 5-3

UZSC bleek ook met haar 2e team te sterk voor AZC. In de wedstrijd die gespeeld werd na de wedstrijd van het 1e team verloor AZC 2 met 7-11 van UZSC 2.

Dubbel bekerweekend
Volgend weekend wordt door AZC een dubbele bekerontmoeting afgewerkt. Het treedt dan op zaterdag om 19:30 uur in zwembad Aquarijn aan tegen Waterpolo Den Haag, waarna op zondagavond om 18:15 uur de return zal plaatsvinden in het Haagse Hofbad. Uiteraard bent u weer van harte welkom! 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.