Frans van der Heijden

AZC kan het nog niet bolwerken tegen UZSC

Twee weken geleden vond de strijd om de Supercup plaats in zwembad Aquarijn. Als bekerkampioen mocht de Alphense Zwemclub toen aantreden tegen de regerend landskampioen UZSC. Het werd 9-5 voor de Utrechtenaren. Zaterdagavond werd de ontmoeting herhaald, maar nu voor de competitie. Het verging AZC deze keer helaas niet veel beter.  

Met een goed resultaat uit bij De Ham op zak – AZC won haar eerste competitietreffen in Krommenie met 16 tegen 12 – begon de wedstrijd in het nog niet zo heel drukke Aquarijn voor beide partijen nogal vlak. Na één periode stond er dan ook nog maar één doelpunt op het scorebord.

In de 2e periode schakelde UZSC een tandje bij en liep uit naar 1-5. Waar de wedstrijd gespeeld leek, gaf AZC zich echter niet direct gewonnen. De veerkracht die getoond werd, was een opsteker waar de ploeg op voort kan borduren. De Alphenaren vochten zich met mooie treffers van o.a. Jacopo Mandolini terug tot 5-5. De spanning leek terug, maar UZSC had andere gedachten.

Met 7 doelpunten op rij stond het in het begin van de 4periode zomaar opeens 5-12! Daarmee was de strijd gestreden. En hoewel de stand uiteindelijk naar een iets draaglijker 10-14 kon worden opgetrokken bleef de Alphense ploeg met lege handen achter.

Periodestanden: 0-1, 2-4, 3-6, 5-3

UZSC bleek ook met haar 2e team te sterk voor AZC. In de wedstrijd die gespeeld werd na de wedstrijd van het 1e team verloor AZC 2 met 7-11 van UZSC 2.

Dubbel bekerweekend
Volgend weekend wordt door AZC een dubbele bekerontmoeting afgewerkt. Het treedt dan op zaterdag om 19:30 uur in zwembad Aquarijn aan tegen Waterpolo Den Haag, waarna op zondagavond om 18:15 uur de return zal plaatsvinden in het Haagse Hofbad. Uiteraard bent u weer van harte welkom! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!

Alphense Zendmast gisteren 13:05

Alphense zendmast gedoofd voor Nacht van de Nacht

Alle lichten van de Alphense zendmast zullen zaterdagavond 24 oktober om 21:00 uur uit gaan. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht. Tot 21:00 uur is de zendmast blauw gekleurd voor het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.