Frans van der Heijden

AZC spoelt Donk-kater weg tegen Polar Bears

Met een mooie 11-9 overwinning op de Polar Bears uit Ede heeft AZC-Alphen zichzelf zaterdag 9 november een goede dienst bewezen. Een week eerder eindigden de Alphenaren nog in mineur, na een 15-6 verlies tegen Widex GZC Donk uit Gouda. En daarmee is AZC zomaar weer terug op de 6e plaats in de ranglijst. Vooral de wijze waarop de overwinning in zwembad Aquarijn tot stand kwam geeft hoop op meer.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC- PB (25 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (18 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (8 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (11 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (5 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (2 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)

Tot tweemaal toe werd van een behoorlijke achterstand teruggekomen. Veerkracht bleek opnieuw een sterk wapen van de Alphenaren. Eerst waren daar Claudio Brancatello en Goran Blazevic die de ploeg van 1-4 terugbrachten naar 4-4, waarna het verderop in de wedstrijd wederom Claudio Brancatello en met hem Adam Maklari waren, die een achterstand van 5-7 ombogen in een voorsprong van 9-7. Die voorsprong werd uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. AZC scoorde er nog 2, evenveel als de Edenaren.  
 
Karakteristieken
AZC – Polar Bears 11-9, Periodestanden: 3-4, 2-3, 3-0, 3-2
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 4, Adam Maklari 3, Goran Blazevic 2, Jacopo Mandolini, Stan De Mey
 
Polar Bears 2 maatje te groot
Ook het tweede team van AZC speelde tegen de beren uit Ede. Een verlies werd vooraf reeds ingecalculeerd tegen de huidige nummer 4, maar soms kan het raar lopen. De Alphenaren konden helaas niet voor een verrassing zorgen en eindigden na een doelpuntrijk duel op 14-24. De Alphense ploeg is na zaterdag terug te vinden op een gedeelde 9e plaats in de ranglijst. Volgende week wacht in zwembad Aquarijn (18:35 uur) de huidige nummer 8: SVH uit Rotterdam, feitelijk een van de finales die het 2e team in deze competitie speelt om uit de gevarenzone te blijven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Gouden kans

Met stijgende verbazing zat ik achter mijn grote monitor naar de gemeenteraadsvergadering te kijken. Dat het debat over anderhalf uur gratis parkeren lastig zou worden, was vooraf wel te voorspellen. Maar de twist tijdens de stemming voor of tegen had niemand zien aankomen.

Algemeen gisteren 17:18

Hond Noesca schrikt van vuurwerk en is nu spoorloos

Vuurwerk: sommige Alphenaren vinden het prachtig om te zien, andere Alphenaren zijn geen fan. Zeker Alphenaren met huisdieren. Hond Noesca raakte deze week bijvoorbeeld vermist nadat ze schrok van vuurwerk.

Advertorial Winkels gisteren 16:33

Ontdek de heerlijke Primitivo van Posta Piana!

Rode bessen, kersen en vanille, deze aroma’s komen je tegemoet zodra je de fles Primitivo van Posta Piana openmaakt! Een topwijn afkomstig van het wijnhuis Cantine Paradiso, gehuisvest in de hak van Italië. Tot eind december koop je deze wijn nu extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Benieuwd naar het verhaal achter het wijnhuis en deze wijn en de actie? Lees meer!

Onderwijs en opvang gisteren 14:09

Sint verslaapt zich op De Windroos

Op basisschool PCB De Windroos was het vandaag wel een hele bijzondere vrijdag. Donderdag mochten de leerlingen hun schoen zetten, maar toen ze vrijdagochtend binnenkwamen, waren ze nog allemaal leeg.