Frans van der Heijden

AZC spoelt Donk-kater weg tegen Polar Bears

Met een mooie 11-9 overwinning op de Polar Bears uit Ede heeft AZC-Alphen zichzelf zaterdag 9 november een goede dienst bewezen. Een week eerder eindigden de Alphenaren nog in mineur, na een 15-6 verlies tegen Widex GZC Donk uit Gouda. En daarmee is AZC zomaar weer terug op de 6e plaats in de ranglijst. Vooral de wijze waarop de overwinning in zwembad Aquarijn tot stand kwam geeft hoop op meer.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC- PB (25 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (18 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (8 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (11 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (5 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC- PB (2 van 27).jpg (foto: Frans van der Heijden)

Tot tweemaal toe werd van een behoorlijke achterstand teruggekomen. Veerkracht bleek opnieuw een sterk wapen van de Alphenaren. Eerst waren daar Claudio Brancatello en Goran Blazevic die de ploeg van 1-4 terugbrachten naar 4-4, waarna het verderop in de wedstrijd wederom Claudio Brancatello en met hem Adam Maklari waren, die een achterstand van 5-7 ombogen in een voorsprong van 9-7. Die voorsprong werd uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. AZC scoorde er nog 2, evenveel als de Edenaren.  
 
Karakteristieken
AZC – Polar Bears 11-9, Periodestanden: 3-4, 2-3, 3-0, 3-2
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 4, Adam Maklari 3, Goran Blazevic 2, Jacopo Mandolini, Stan De Mey
 
Polar Bears 2 maatje te groot
Ook het tweede team van AZC speelde tegen de beren uit Ede. Een verlies werd vooraf reeds ingecalculeerd tegen de huidige nummer 4, maar soms kan het raar lopen. De Alphenaren konden helaas niet voor een verrassing zorgen en eindigden na een doelpuntrijk duel op 14-24. De Alphense ploeg is na zaterdag terug te vinden op een gedeelde 9e plaats in de ranglijst. Volgende week wacht in zwembad Aquarijn (18:35 uur) de huidige nummer 8: SVH uit Rotterdam, feitelijk een van de finales die het 2e team in deze competitie speelt om uit de gevarenzone te blijven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 11:45

Feestelijk Orgelweekend in Adventskerk aangepast, ingekort en alleen online gevierd

De restauratie aan het grote Steinmeyer-orgel in de Adventskerk is succesvol afgerond. Dit zou met een orgelweekend van 30 oktober tot en met 1 november feestelijk gevierd worden. De nieuwe maatregelen rondom corona dwingen de organisatie echter om het feestweekend aan te passen, in te korten en alleen online te vieren.

Algemeen vandaag 11:06

Een lichtje in donkere tijden

Mensenwerk Hogeland doet een oproep aan iedereen om vanaf 1 november 2020 al hun balkons, tuinen, terrassen en vensterbanken te versieren met (kerst)lichtjes. Op deze manier wil de organisatie de straten een beetje opvrolijken in deze extra donkere maanden.

Rechtszaak vandaag 09:17

Rol vuilniszakken nekt 25-jarige overvaller uit Alphen

Bij een overval op tankstation BP aan de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen op 20 maart, trok de overvaller een vuilniszak los van een rol. Dit blijkt cruciaal bewijs in de rechtszaak tegen de 25-jarige Alphenaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen de verdachte.