Frans van der Heijden

AZC stijgt weer op de ranglijst

Op de laatste zaterdag van oktober werd door AZC-Alphen de 4e Eredivisie waterpolowedstrijd van het seizoen 2019-2020 gespeeld. In zwembad Aquarijn waren de Alphenaren de gastheer voor het team uit Borculo: Schuurman BZC. AZC wist uiteindelijk overtuigend met 14-8 te winnen en daarmee naar een draaglijker 6e plaats te klimmen op de ranglijst.  

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)

Waar van de eerste 3 wedstrijden er slechts eentje werd gewonnen, was het dan ook wel zaak voor de Alphenaren om te winnen, wilden ze nog enigszins aansluiting houden bij de top 4. Het was niet tegen dovemans oren gezegd. En hoewel de eerste 2 perioden nog moeilijk leken en het er alle schijn van had dat het nog een lastige avond kon gaan worden, bleek AZC toch in staat de ban te breken. De 1e periode werd verloren (1-2), de 2e bleef gelijk (2-2). Maar dat was voordat het tandem Mandolini / Maklari het op de heupen kreeg.

Met – eerlijk is eerlijk – een wat gelukkige omkering in het spel en snelle uitbraken en mooie combinaties werden de 3e en 4e periode met respectievelijk 7-2 en 4-2 naar de hand gezet, waarmee een uiteindelijke ruime 14-8 eindstand op het scorebord stond.

Op zaterdag 2 november wacht AZC de lastige uitwedstrijd in Gouda tegen de huidige nummer 2, Widex GZC Donk, waarna de Alphenaren het op 9 november om 19:30 uur weer in zwembad Aquarijn mogen opnemen tegen de Polar Bears uit Ede.

Karakteristieken
AZC - Schuurman BZC 14-8, Periodestanden: 1-2, 2-2, 7-2, 4-2
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 5, Adam Maklari 4, Goran Blazevic, Laszlo Nagy, Nicola Pavlicivic, Stan de Mey, Jort Stienstra.

Ook winst voor het tweede AZC team
Ook het tweede team van AZC speelde tegen BZC. De eerste 3 wedstrijden in de Reserve Eredivisie werden door de Alphenaren verloren, maar ook in deze wedstijd werden de punten veilig gesteld: 10-9, hetgeen betekent dat het team nu naar de 9e plaats stijgt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).

Stadshart vandaag 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Winactie Horeca vandaag 12:14

Win een stamppot naar keuze van Ouderwets Sam Sam

Buiten wordt het steeds kouder en nu de wintertijd in is gegaan is het ook nog eens vroeg donker. Alle reden om te genieten van een heerlijke Hollandse stamppot. Wij mogen namens Ouderwets Sam Sam een verse stamppot voor twee personen weggeven, uiteraard met een heerlijk nagerecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Nu ook McDelivery in Alphen aan den Rijn Centrum

Even geen tijd of zin om te koken na een drukke dag of heb je iets te vieren? Dan kun je nu ook in Alphen je favoriete McDonald’s burgers makkelijk thuis laten bezorgen. Via McDelivery bezorgt McDonald’s vanaf vandaag ook in Alphen Centrum de McDonald’s favorieten thuis. Via McDelivery kunnen Alphenaren de iconische Big Mac, klassieke Franse Frietjes of een lekker menu van McDonald’s makkelijk bestellen om er thuis van te genieten.

Advertorial Cultuur vandaag 10:50

Ensemble Conforto beleeft vrijdag eerste publieke uitvoering

In deze tijd een nieuw ensemble oprichten, het is misschien een beetje vreemd, maar het getuigt van moed en betrokkenheid bij de tijd waarin we leven. Toch gaat het Conforto Ensemble vrijdag 30 oktober in première. ‘’Want deze virale tijden vragen om vitale muziek!’’