Frans van der Heijden

AZC stijgt weer op de ranglijst

Op de laatste zaterdag van oktober werd door AZC-Alphen de 4e Eredivisie waterpolowedstrijd van het seizoen 2019-2020 gespeeld. In zwembad Aquarijn waren de Alphenaren de gastheer voor het team uit Borculo: Schuurman BZC. AZC wist uiteindelijk overtuigend met 14-8 te winnen en daarmee naar een draaglijker 6e plaats te klimmen op de ranglijst.  

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)

Waar van de eerste 3 wedstrijden er slechts eentje werd gewonnen, was het dan ook wel zaak voor de Alphenaren om te winnen, wilden ze nog enigszins aansluiting houden bij de top 4. Het was niet tegen dovemans oren gezegd. En hoewel de eerste 2 perioden nog moeilijk leken en het er alle schijn van had dat het nog een lastige avond kon gaan worden, bleek AZC toch in staat de ban te breken. De 1e periode werd verloren (1-2), de 2e bleef gelijk (2-2). Maar dat was voordat het tandem Mandolini / Maklari het op de heupen kreeg.

Met – eerlijk is eerlijk – een wat gelukkige omkering in het spel en snelle uitbraken en mooie combinaties werden de 3e en 4e periode met respectievelijk 7-2 en 4-2 naar de hand gezet, waarmee een uiteindelijke ruime 14-8 eindstand op het scorebord stond.

Op zaterdag 2 november wacht AZC de lastige uitwedstrijd in Gouda tegen de huidige nummer 2, Widex GZC Donk, waarna de Alphenaren het op 9 november om 19:30 uur weer in zwembad Aquarijn mogen opnemen tegen de Polar Bears uit Ede.

Karakteristieken
AZC - Schuurman BZC 14-8, Periodestanden: 1-2, 2-2, 7-2, 4-2
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 5, Adam Maklari 4, Goran Blazevic, Laszlo Nagy, Nicola Pavlicivic, Stan de Mey, Jort Stienstra.

Ook winst voor het tweede AZC team
Ook het tweede team van AZC speelde tegen BZC. De eerste 3 wedstrijden in de Reserve Eredivisie werden door de Alphenaren verloren, maar ook in deze wedstijd werden de punten veilig gesteld: 10-9, hetgeen betekent dat het team nu naar de 9e plaats stijgt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.