Frans van der Heijden

AZC stijgt weer op de ranglijst

Op de laatste zaterdag van oktober werd door AZC-Alphen de 4e Eredivisie waterpolowedstrijd van het seizoen 2019-2020 gespeeld. In zwembad Aquarijn waren de Alphenaren de gastheer voor het team uit Borculo: Schuurman BZC. AZC wist uiteindelijk overtuigend met 14-8 te winnen en daarmee naar een draaglijker 6e plaats te klimmen op de ranglijst.  

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC1 - Borculo.jpg (foto: Frans van der Heijden)

Waar van de eerste 3 wedstrijden er slechts eentje werd gewonnen, was het dan ook wel zaak voor de Alphenaren om te winnen, wilden ze nog enigszins aansluiting houden bij de top 4. Het was niet tegen dovemans oren gezegd. En hoewel de eerste 2 perioden nog moeilijk leken en het er alle schijn van had dat het nog een lastige avond kon gaan worden, bleek AZC toch in staat de ban te breken. De 1e periode werd verloren (1-2), de 2e bleef gelijk (2-2). Maar dat was voordat het tandem Mandolini / Maklari het op de heupen kreeg.

Met – eerlijk is eerlijk – een wat gelukkige omkering in het spel en snelle uitbraken en mooie combinaties werden de 3e en 4e periode met respectievelijk 7-2 en 4-2 naar de hand gezet, waarmee een uiteindelijke ruime 14-8 eindstand op het scorebord stond.

Op zaterdag 2 november wacht AZC de lastige uitwedstrijd in Gouda tegen de huidige nummer 2, Widex GZC Donk, waarna de Alphenaren het op 9 november om 19:30 uur weer in zwembad Aquarijn mogen opnemen tegen de Polar Bears uit Ede.

Karakteristieken
AZC - Schuurman BZC 14-8, Periodestanden: 1-2, 2-2, 7-2, 4-2
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 5, Adam Maklari 4, Goran Blazevic, Laszlo Nagy, Nicola Pavlicivic, Stan de Mey, Jort Stienstra.

Ook winst voor het tweede AZC team
Ook het tweede team van AZC speelde tegen BZC. De eerste 3 wedstrijden in de Reserve Eredivisie werden door de Alphenaren verloren, maar ook in deze wedstijd werden de punten veilig gesteld: 10-9, hetgeen betekent dat het team nu naar de 9e plaats stijgt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 16:18

Een bijzondere diploma-uitreiking voor examenleerlingen van het Scala College

Een diploma-uitreiking zoals andere jaren zat er door de coronacrisis niet in, maar het Scala College wist er toch een feestje van te maken. Met bloemen, champagne, slingers en een muziekinstallatie ging een groep docenten op dinsdag 7 juli op pad om examenleerlingen hun diploma te overhandigen.

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.