Stichting Vogelpark Avifauna

Babynieuws uit Avifauna: eerste flamingo is uit het ei

In Vogelpark Avifauna zijn de Flamingo’s de afgelopen weken druk bezig geweest. Ze hebben nesten gebouwd en eieren gelegd. Nu is het tijd voor beschuit met muisjes, want het eerste ei is uitgekomen.

Rode flamingo's maken bijzondere nesten. Hun nesten zijn namelijk gemaakt van modder uit ondiep water. Het zijn eigenlijk een soort torentjes die net boven het water uitsteken. Met hun lange poten kunnen flamingo’s daar gemakkelijk op broeden en blijft het ei ook nog eens droog.

Dit jaar belooft het in Avifauna lekker druk te worden met jonge flamingo’s. Eerder liet het vogelpark namelijk al weten dat het een behoorlijk vruchtbaar seizoen is. Er werden al ruim twintig eieren gelegd. Op dat moment waren er zelfs ook nog vijf lege nesten. En dat terwijl rode flamingo’s slechts één ei per jaar leggen. Daar broeden ze ongeveer een maand op. Deze week is het eerste ei uitgekomen. Avifauna hoopt snel nog meer jonge flamingo’s te mogen verwelkomen. “Op naar een babyboom!”

Nog meer eieren

De rode flamingo komt voor in Zuid-Amerika, de Galapagos eilanden en het Caribisch gebied. Hier leven ze in ondiep water waar ze op zoek gaan naar voedsel. In Vogelpark Avifauna leven de flamingo’s in een kolonie in de Cuba-volière. Ze leven daar samen met onder andere incasterns, rode ibissen en Cubaanse fluiteenden. En ook die vogels broeden volop. De koereigers, rode en zwarte ibissen legden maar liefst dertig eieren.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dierentuin (@vogelparkavifauna)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:57

Gemeente organiseert De dag van de Jeugdhulp

Vanaf 2024 gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de jeugdhulp gezamenlijk organiseren. Op donderdag 1 december organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn ‘De dag van de Jeugdhulp’.

Theater gisteren 14:05

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

Coronel Dakar 2023 gisteren 12:39

Coronel Dakar Team met “The Desert Lion” naar Dakar Rally 2023

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen. Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden, vanwaar het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week vertrekt.