Vogelpark Avifauna

Babynieuws vanuit Avifauna

Hoera! Afgelopen weekend zijn er vier vogels geboren in Vogelpark Avifauna. De jonge dieren kun je bewonderen in de Tropenhal.

Er zijn drie jonge shamalijsters geboren. Shamalijsters zijn zangvogels. Onvolwassen shamalijsters kun je herkennen aan gespikkelde veren. Mannetjes worden glanzend zwart met een kastanjebruine buik, witte stuit en witte onderste staartpennen. Het vrouwtje is kleiner dan het mannetje en heeft meer grijsbruine veren.

Ook is er een Palawan pauwfazant geboren in het vogelpark. Dit is een pauwfazant die ongeveer 50 centimeter groot wordt. Het is een nogal schuwe vogel die vrij klein en slank is. Volwassen mannelijke Palawan pauwfazanten kun je herkennen aan een opvallende spitse kuif en een fraaie, waaiervormige staart die is voorzien van glanzende ogen. De vrouwtjes zijn met een bruine kleur minder opvallend.

Sinds afgelopen weekend is het ook weer mogelijk om Vogelpark Avifauna te bezoeken. Hiervoor heeft Avifauna diverse maatregelen genomen. Zo moet je vooraf een programma reserveren en wordt er een vaste looproute gehanteerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.