Josh Walet
Advertorial Economie

Balance Credit Support – dé incassopartner in Alphen met een persoonlijke benadering

Openstaande facturen, dat blijft iets vervelends waar veel bedrijven tegen aanlopen. Gelukkig kun je sinds november 2019 terecht bij incassopartner Balance Credit Support.

De 26-jarige Robin Verhorst uit Alphen aan den Rijn werkte hiervoor zes jaar bij een groot incassobureau in Amsterdam. Na leuke stappen gezet te hebben binnen het bedrijf en de kneepjes van het vak geleerd te hebben, merkte hij dat zijn klanten tevreden waren over zijn werkwijze. ‘’Toen dacht ik, waarom begin ik niet voor mezelf?’’

En dat deed hij. Zijn moeder was al ruime tijd bezig met Balance Business Support, een administratiekantoor. ‘’Dat hebben we uitgebreid met een incassotak’’, vertelt hij. ‘’Het is een mooie aanvulling op elkaar. Balance Credit Support is er voor klanten die problemen hebben met openstaande facturen. Balance Business Support kan daarnaast ondersteunen in de administratie.’’

Balance Credit Support

Balance Credit Support is dus een incassobureau die achterstallige facturen incasseert voor haar klanten. ‘’Als een persoon of een bedrijf iets afneemt op rekening en vervolgens niet betaalt, zorgen wij ervoor dat er wel wordt betaald.’’

En dat wordt niet op de ouderwetse manier gedaan. ‘’Incassobureaus zijn van oorsprong best wel ouderwets en zijn veel bezig met brieven en e-mails. Wij proberen meer met de tijd mee te gaan en maken gebruik van WhatsApp, Tikkie en betaalverzoeken. Naast de debiteur komen te staan, in plaats van als dwingende autoriteit erboven te hangen, dat vinden we belangrijk. Uiteindelijk bereik je daar meer mee.’’

Onwil en onmacht

Balance Credit Support hanteert dan ook een persoonlijke benadering. ‘’We proberen áltijd met iemand mee te denken. Vaak kan je het splitsen in twee redenen: onwil en onmacht. Bij onmacht kijken we samen naar een oplossing of bijvoorbeeld een ruime betalingsregeling. Maar er zijn ook debiteuren die bewust niet betalen.’’ En dan komt de rechter erbij kijken. ‘’We doen zowel het buitengerechtelijke als het gerechtelijke traject. Wil iemand niet betalen? Dan gaan we uiteindelijk naar de rechtbank. Natuurlijk is dat niet wat we willen, dat is voor niemand leuk. Maar gelukkig komt dat weinig voor.’’

Incasso in coronatijd

In de tijd van het coronavirus is het voor veel mensen en bedrijven lastig geworden om hun facturen op tijd te betalen. ‘’Dat is lastig, want je moet soms best hard zijn. Hoe hard ga je zijn en hoe erg ga je doorpakken? De balans daar in vinden is lastig. Het komt dan ook wel eens voor dat mensen het niet terecht vinden hoe veel druk je uitoefent.’’ Hoe hij daarmee omgaat? ‘’Als je echt niet kan betalen, probeer dat dan aan te tonen. Dan zoeken we samen naar een oplossing.”

Balance Credit Support is te vinden op de Baronie 40-42 en te bereiken via +31(0)85 048 1131 of info@balancecreditsupport.nl.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.