Archieffoto

Bar Amsterdam ziet toch af van protestactie aanstaande zaterdag

Desondanks eerder bericht heeft het bestuur van het Alphense Bar Amsterdam toch besloten om af te zien van hun deelname aan de protestactie op zaterdag 12 februari.

Vorige week riep protestgroep ‘De Nacht staat op’ nachthoreca-exploitanten op om zich aan te sluiten bij een landelijke actie. Op 12 februari gaan verschillende nachtclubs hun deuren openen voor publiek. Want; de maat is vol.

Toch niet open

Bar Amsterdam gaf vorige week in de eerste instantie aan hier niet aan mee te doen. Aan het begin van deze week besloten zij er een ludieke actie aan vast te koppelen en toch hun bijdrage te leveren. Helaas werd hier ook weer een streep doorheen gehaald.

“Wij hebben dinsdagavond een gesprek gehad met de burgemeester, politie en het hoofd van de BOA’s over de huidige maatregelen. Mede door het geluid van de protestgroep en de kritiek op de coronamaatregelen zullen er naar verwachting flinke versoepelingen aankomen”, vertelt Bart Kamper van Bar Amsterdam. “De hoop is dan wel dat we vanaf 22:00 uur open mogen tot het einde met een deursluiting om een bepaalde tijd zodat bezoekers niet van deur tot deur gaan”, voegt hij toe.

“Ook omdat wij de een van de weinige en grotere aanbieders zijn op het gebied van nachthoreca in Alphen aan den Rijn willen wij ook graag de (hulp)diensten te vriend houden. Wij zijn wat dat betreft ook collega’s op het gebied van het bieden van een veilige uitgaansgelegenheid en dat moet zo blijven”, gaat Bart verder.

Testen voor toegang

Naar verluidt gaat het nachtleven weer open met het 1G-beleid. Testen voor toegang, gevaccineerd of ongevaccineerd. “Hoewel wij hier geen voorstanders van zijn, werken wij er uiteraard aan mee om onze passie weer te kunnen gaan uitvoeren en de deuren voor publiek weer te kunnen openen”, aldus Bart Kamper.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.