Josh Walet
Advertorial Overige

Bas van Lopik: Nieuwe eigenaar van Subway Alphen aan den Rijn

Bas van Lopik (26), afkomstig uit Hardinxveld, heeft een grote stap gezet door Subway Alphen aan den Rijn over te nemen. Na jaren in de automotive gewerkt te hebben als automonteur en autoverkoper, was Bas toe aan een nieuwe uitdaging. Zijn passie voor ondernemen en de unieke kans om een Subway-vestiging te leiden, brachten hem naar Alphen aan den Rijn.

Door het enthousiasme van een goede vriend, die franchiseondernemer is van twee Subway-vestigingen, kwam Bas in de Subway-wereld terecht. Hij hielp zijn vriend een jaar lang om te zien of het iets voor hem was. In februari 2024 nam Bas het stokje over van Nico en Godelieve, de vorige eigenaren van Subway Alphen aan den Rijn, die een nieuw hoofdstuk in hun leven begonnen. 

De keuze voor Subway Alphen

Subway Alphen aan den Rijn, dat vorig jaar haar 10-jarig jubileum vierde, onderging in 2020 een grote transformatie naar een moderne uitstraling. "Vanaf jongs af aan koos ik de Subway al over de McDonald's, dus ik denk dat daar de voorkeur al is gegroeid", zegt Bas. "Via via kwam ik erachter dat het te koop stond. Ik ben toen bij verschillende Subways wezen kijken, waaronder de vestiging in Alphen. Alphen stak er met kop en schouders bovenuit door de recente verbouwing, hoe goed de winkel liep en het gevoel dat het me gaf."

Hij vond het spannend om voor zichzelf te beginnen. Bas liep één maand mee in de winkel voordat hij het stokje officieel overnam. "Dat heeft wel geholpen met het proces. Er zijn altijd mensen die zich afvragen of alles wel goed gaat komen. Gelukkig heb ik er zelf altijd in geloofd, en uiteindelijk heeft alles precies uitgewerkt hoe ik het wilde. Het was daarnaast fijn dat ik wist dat ik mijn goede vriend kon bellen voor advies. Zo stond ik er toch niet helemaal alleen voor."

Een hecht team

Een sterk en betrokken team vinden Bas erg belangrijk. "Het is altijd hard werken, maar ik vind het ontzettend belangrijk dat je ook een lachertje met elkaar hebt en dat je ook onder werktijd lol met elkaar kan hebben. Je staat nogal wat uren op een dag met elkaar op de werkvloer, dus het is belangrijk dat we het gezellig hebben met elkaar." De jongere weekendmedewerkers reageerden enthousiast op zijn komst. "Ik ben iets jonger dan de vorige eigenaren, dus misschien dat je toch wat makkelijker omgaat met de jongere generatie."

Bij Subway Alphen zijn ze nog op zoek naar bezorgers en medewerkers voor in de winkel. Spreekt dit jou aan? Bekijk de vacatures hier.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.