nU.nl

Basisscholen en bso eerder dicht, avondlockdown wordt verlengd

De basisscholen en buitenschoolse opvang (bso) gaan een week eerder dicht voor de kerstvakantie. De avondlockdown tussen 17:00 en 05:00 uur wordt verlengd tot en met 14 januari. Dat werd duidelijk tijdens de persconferentie dinsdagavond. 

Een verlenging is onvermijdelijk om twee redenen, zegt Rutte. "De besmettingscijfers zijn nog altijd heel hoog. Voorzichtig durf ik te zeggen dat we over deze piek heen zijn, maar zolang de ziekenhuizen vol liggen met coronapatienten en behandelingen worden uitgesteld, zijn deze maatregelen nodig." De tweede reden is de nieuwe omikron variant, waar tot nu toe nog weinig over bekend is. Een nieuw OMT advies daarover volgt eind deze week.

De avondlockdown die sinds zondag 28 november van kracht is, zal in ieder geval nog tot en met vrijdag 14 januari blijven gelden. Thuis blijft een maximum groepsgrootte van 4 personen gelden. Rond de feestdagen wordt geen uitzondering gemaakt. Het dringende advies blijft dus staan en er zijn geen uitzonderingen tijdens de kerstdagen en Oud & Nieuw.

Basisscholen en bso eerder dicht

De basisscholen en buitenschoolse opvang gaan eerder dicht, per maandag 20 december. Zij krijgen dus een week eerder kerstvakantie. Kinderen van ouders met essentiële beroepen kunnen in de week voor de officiële kerstvakantie wel terecht op basisscholen en bij bso’s. Rutte benadrukt dat kinderen bij opa en oma onderbrengen niet verstandig is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.