Google Street View

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan fuseren

Bij openbare basisschool Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet zijn de afgelopen jaren het aantal leerlingen flink afgenomen. Omdat beide scholen onder de opheffingsnorm van 131 leerlingen vallen en er geen groei wordt verwacht is het bestuur van Morgenwijzer van plan de scholen per 1 augustus 2023 te fuseren.

Op dit moment heeft Het Startblok 125 leerlingen en De Jenaplaneet nog maar 87 leerlingen. In een brief aan de gemeente laat het bestuur van Morgenwijzer weten de komende jaren geen groei van het aantal leerlingen te verwachten.

Daarnaast geven zij aan dat, naast de daling van het aantal leerlingen, ook het leerkrachtentekort één van de redenen is voor de fusie. “Op dit moment bedraagt het leerkrachtentekort in de gemeente Alphen aan den Rijn ca. 8 procent. De daling van het aantal leerlingen en het oplopende tekort aan medewerkers zet de kwaliteit en de continuïteit van het onderwijs onder druk”, legt Daniëlla van den Beemt, bestuurder van Morgenwijzer, uit.

“Vooral kleine scholen zijn kwetsbaar en het risico op kansenongelijkheid is groot”, gaat Van den Beemt verder. “Wij streven naar gezonde schoolorganisaties met kwalitatief goed onderwijs voor ieder kind.” Om de kwaliteit en de continuïteit te kunnen waarborgen wil Morgenwijzer beide scholen fuseren.

Van beide scholen hebben de medezeggenschapsraden ingestemd met de fusie. De ambitie is om een formele samenwerkingsschool te realiseren zodat zowel de openbare als de katholieke identiteit gewaarborgd is. De scholen willen per 1 augustus starten onder een nieuwe naam.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.