Pexels

'Because We Carry' zamelt rugzakjes in voor kinderen op de vlucht

Amanda Stam, Danielle Muit, Elsbeth van Viegen en Kirsten Bruijnes zetten de schouders er weer onder en zamelen rugzakjes in voor kinderen die weinig hebben en niet naar school kunnen. Dit doen ze in samenwerking met de organisatie 'Because We Carry'.

"We kunnen het probleem voor deze kinderen niet oplossen, maar we kunnen wel laten weten dat we aan ze denken en wat aandacht en liefde geven", vertelt Kirsten Bruijnes. Ze zoeken 'leuke kinderrugzakjes' die een grote glimlach tevoorschijn toveren als je ze aan hen geeft, met twee brede banden voor op de rug. "Het mag een mooi tweedehands of nieuw rugzakje zijn maar geen sporttasje met dunne bandjes."

Een rugzakje wordt ook gevuld. "Per rugzakje zitten vier tot vijf speelgoedjes of leerwerkjes die passen bij de leeftijd en gender. Stel jezelf de vraag 'Zou ik er zelf blij van worden? Zou ik dit ook aan mijn eigen kind, kleinkind, buurkindje geven?' en bedenk goed wat je erin doet", aldus de organisatie. Ook accepteert de organisatie enkel heel en compleet speelgoed. 

In de rugzakjes mogen geen pistolen of ander legerspeelgoed zitten. "Dit kan een trauma aanwakkeren", legt de organisatie uit. Ook mogen er geen tandenborstels, zeep, eten of kleding in de tas. "We focussen ons op speelgoed, leerstof, papier, potloden en stiften."

Er worden voor vier leeftijdscategorieën verschillende rugzakjes gemaakt voor jongens, meisjes en met een neutrale inhoud. De leeftijdscategorieën zijn 1 tot 3 jaar, 4 tot 6 jaar, 7 tot 12 jaar en 13 tot 17 jaar. "Wil je mee doen, maar is een heel gevuld rugzakje te veel? Dan mag je ook een leeg rugzakje, losse stiften, papier, speelgoed etc. inleveren. Dan stellen wij rugzakjes samen!"

Inleveren kan tot 13 december aan de Doornenburg 8 in Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Musical vandaag 11:49

Alphense Naidjim Severina bemachtigt hoofdrol in Frozen musical

De getalenteerde Naidjim Severina heeft de hoofdrol bemachtigd in de langverwachte musicalproductie van Frozen. Met zijn 30 jaar jong heeft Severina reeds een indrukwekkende carrière opgebouwd, en zijn nieuwe rol als Kristoff belooft een frisse wending te geven aan het klassieke verhaal.

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.