Josh Walet

Bediening Jachthavenbrug is een miljoen te duur

De Alphense gemeenteraad voelt er niet veel voor om € 1,3 miljoen uit te geven aan een fietsbrug van 3 bij 4 meter. Dat er geld moet zijn voor, achterstallig, onderhoud staat buiten kijf. Maar een heel groot bedrag voor de bediening wil de raad niet.

De gemeenteraad discussieerde donderdag 14 december over het voorstel van wethouder Relus Breeuwsma om de kleine fietsbrug over de ingang van de jachthaven in de Heimanswetering voor € 1,3 miljoen op te knappen. "Natuurlijk moeten we onderhoud plegen, maar zoveel geld voor bediening op afstand omdat er te weinig vrijwilligers zijn vanuit de Jachthavenvereniging is wel erg veel", aldus Ernst-Jan Straver (PvdA).

"We begrijpen alles", meldt Gé Kapteijn (GroenLinks). "We hopen wel dat de wethouder met een goedkopere oplossing komt. In Boskoop doen we dat anders: als booteigenaar trek je gewoon met de ketting de bruggen open." Wethouder Breeuwsma denkt echter dat dat niet meer van deze tijd is en dat er vast wel een tussenoplossing is te vinden.

"We willen als gemeente een goede en veilige oplossing. Er is 2 ton nodig voor het echte onderhoud en 1 ton voor de landhoofden. Dat moet echt gebeuren", meldt Breeuwsma en daar is de raad het mee eens. "Ik zal in gesprek gaan en kijken naar een meer sobere oplossing."
Met de gemeenteraad wordt nu afgesproken dat de wethouder naar een aantal scenario’s voor betaalbare bedieningsvarianten zoekt en dat deze begin volgend jaar worden voorgelegd aan de gemeenteraad voor wensen en bedenkingen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.