Advertorial Economie

Cools Dance & Events viert gouden jubileum

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor de Alphense Dansschool Cools Dance & Events alias Dans-en Partycentrum Harry Cools want zij viert haar gouden jubileum. Cools Dance & Events bestaat sinds 1968/1969 als dansschool voor stijldansen (ballroom en latin) en is opgericht door Harry en Leny Cools. Zaterdag 16 februari is er een feestelijke receptie speciaal voor (oud)leden. Aansluitend zal er natuurlijk worden gefeest!

Voor de Alphense regio, toen en nu nog steeds, is de dansschool dé plek om te leren dansen. Naast de reguliere lessen worden er vrije dansavonden georganiseerd, dit is dan ook een uitje waar men graag gebruik van maakt. Begin jaren ‘90 veranderde de muziek stroming sterk en ook de vraag naar andere dansstijlen, zoals mambo/salsa, streetdance en filmdansen, deden hun intrede. In 1994 heeft de partyindeling haar intrede gedaan en partycentrum Cools was een feit. Heel wat Alphenaren hebben hier hun bruiloft, bedrijfsfeest en/of jubileum gevierd. Nu nog steeds is het partycentrum een hele mooie aanvulling binnen het totale bedrijf. 

Vanaf 1998 namen Gudo en Suzan Cools als volgende generatie het roer over. In de jaren ‘00, vanaf 2004 ontstond een nieuwe jeugddansafdeling, met breakdance, streetdance en later hiphop. De jeugd dansafdeling is nu uitgegroeid tot het grootste onderdeel, met dansvormen zoals klassiek ballet, moderne dans, hiphop en streetdance, breakdance, ballroom en latin, afrodance, dancehall en peuterdans en een eigen dansvooropleiding. In 2012 ontstond de jongste tak, de theaterafdeling/ theaterschool Alphen opende zijn deuren en daarbij kwamen de lessen voor kinderen en tieners zoals musical, zangles en sing&dance lessen. Naast de bekende hoofdlocatie aan de Wilhelminalaan 17-19 zijn er vanaf 2014 locaties in Kerk & Zanen, Ambachtenbuurt en in Ter Aar bijgekomen.

“Het is nu wel heel erg anders als je het vergelijkt met de begin jaren ‘70”, verteld Gudo, “toen waren er alleen de stijldanslessen die door mijn ouders werden gegeven. Nu werken we met een team van 13 docenten.  Ballroom, latin en salsa wordt er nog steeds gegeven door verschillende docenten. Dansles voor een feest of gewoon gezellig samen een avondje uit geven we graag zelf.  Suzan en ik geven apart en ook samen deze lessen, mijn zus Helene Cools geeft ook 2 avonden ballroom en latin lessen. Dus nog steeds een echt familiebedrijf.”

Vroeger ook op les gezeten? Een feest gevierd bij Cools? Kom dan ook naar de receptie en/of het jubileumfeest. Geef je op via administratie@dansenleren.nl

 


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.