Josh Walet
Advertorial Cultuur

Kunstenares Femke Kock laat zich nergens op vastpinnen

Alphense kunstenares Femke Kock heeft vele talenten, van popart tot scherpzinnige pentekeningen en van graffiti tot surrealistische vrouwen portretten. Volgende week doet zij mee aan het Landelijk Atelier Weekend en kun je haar kunstwerken in haar atelier aan huis bewonderen.

Pas sinds een aantal jaar durft Femke haar talent aan de buitenwereld te laten zien. En nu? Nu kan ze niet meer stoppen. “Omdat mijn hobby volledig uit de hand liep, en steeds meer mensen interesse toonden in mijn werk, besloot ik de sprong te wagen: ik huurde een atelier en gaf mezelf een half jaar. Het is de beste stap die ik ooit genomen heb” vertelt Femke. Eindelijk kreeg haar creativiteit de ruimte en steeds meer mensen vonden hun weg naar haar atelier, haar werk en haar workshops. Exposities volgden snel en tot haar verwondering werden bijna alle werken direct verkocht.

Ze werd gevraagd om metershoge muurschilderingen te maken in het Alphense restaurant Maggie Blue, en haar levensgrote kunstwerken hangen bij vele mensen aan de muur. “Omdat mijn nieuwe werk niet meer te combineren viel met mijn vaste baan, heb ik deze opgezegd. Ik werk nu volledig zelfstandig. Heel spannend, en ik kijk uit naar wat er nu op mijn pad gaat komen”.

Inspiratie
Haar inspiratie haalt Femke uit alledaagse dingen. “Een voorbijganger met een intrigerende blik, een fijn gesprek in de kroeg of herinneringen aan mijn reizen. Ik kan overal mijn inspiratie uit halen en soms ontstaat er ook zo maar iets.” Femke houdt van experimenteren en grenzen opzoeken. “Ik daag mezelf graag uit, zo kan ik mezelf steeds weer opnieuw uitvinden en weet ik de mensen ook te verrassen.” In haar atelier (inmiddels aan huis) kan Femke in alle rust werken aan haar schilderijen, van soms wel 2 x 2 meter. Zodra de kleuren en vormen met elkaar kloppen en het goed voelt, is voor Femke een schilderij af.

Landelijk Atelier Weekend
Tijdens het Landelijk Atelier Weekend opent Femke niet alleen haar atelier aan huis, maar ook haar aangrenzende tuin en woonhuis. Je kunt dan precies ervaren hoe het is om een EchteFemke in huis te hebben. Voel je welkom op 22 en 23 juni tussen 11.00 en 17.00. Meer informatie over het weekend vind je hier.

Benieuwd naar Femke haar schilderijen en workshops? Kijk dan op femkekock.nl om haar portfolio te bekijken of neemt direct contact op via info@femkekock.nl


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.