Josh Walet

Bedrijventerrein De Schans II eind 2023 volledig uitgegeven

De afgelopen jaren is De Schans II uitgegroeid tot een bruisend bedrijventerrein. Vanwege de ligging is het voor veel bedrijven een aantrekkelijke locatie. Dit jaar zullen daarom ook meerdere veranderingen plaatsvinden op het terrein waardoor De Schans II eind 2023 volledig uitgegeven zal zijn.

De gemeente heeft verschillende percelen verkocht aan bedrijven. De Schans II zal hierdoor als bedrijventerrein eind 2023 geheel zijn uitgegeven, inclusief de nieuwbouw van het hotel van der Valk op de hoek van de Goudse Schouw. “Voor het Parkmanagement De Schans II is het een goede zaak dat er zich nieuwe bedrijven vestigen, mede voor de extra impuls aan de opgestarte activiteiten rondom de verduurzaming van het bedrijventerrein. Het parkmanagement van De Schans II wil daarbij ook graag een voorbeeldfunctie vervullen voor de andere bedrijventerreinen in de gemeente”, aldus het college.

CEBEC

Het bedrijf CEBEC is gespecialiseerd in inbraakbeveiliging, branddetectie, camerabewaking en terreinbeveiliging. Het is momenteel gevestigd aan de Antonie van Leeuwenhoekweg op het Lions Gate bedrijvenpark op het bedrijventerrein Molenwetering en wil verhuizen naar een eigen locatie op het bedrijventerrein De Schans II. Hiervoor zal het bedrijf een perceel kopen aan de Gouwelandenlaan. Het bedrijf heeft daarnaast ook ambitie om bedrijven te kunnen vestigen die aansluiten een aanvullend zijn op de activiteiten van CEBEC. Naar verwachting zullen de eerste bouwactiviteiten eind 2023 plaatsvinden.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

sfeerimpressie cebec.png
Impressie CEBEC

RC Connect

Ook het bedrijf RC Connect verhuist van de Molenwetering naar De Schans II. RC Connect is een groothandel op het gebied van RC (radio control) sport en specialist in op afstand bestuurbare modelauto's. Omdat het bedrijf meer ruimte nodig heeft zal het vestigen in een nieuw pand aan de Tankval. Daarmee zullen ook de ontwikkelingen van het perceel aan de Tankval afgerond worden.

“In 2019 is Bakkerij Visser samen met de gemeente en architect ONX aan een totaalplan begonnen voor dit perceel. Daarbij bleek dat een integrale ontwikkeling van het perceel mogelijk en gewenst was, waarbij Bakkerij Visser niet meer dan de helft van het perceel nodig had voor hun eigen uitbreiding. Daarbij bleef er ruimte voor een andere bedrijven in maat en uitstraling passend in de gewenste totaalontwikkeling”, zo legt het college uit. RC Connect voldoet aan de gestelde randvoorwaarden dus zullen de eerste bouwactiviteiten naar verwachting eind maart plaatsvinden.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

sfeerimpressie RC Connect
Impresssie RC Connect

EMR

Het bedrijf European Metal Recycling (EMR) zal de komende jaren uitbreiden op het bedrijventerrein De Schans II. “Deze uitbreiding volgt op ontwikkelingen en eisen op het gebied van de circulaire economie en een groeiende rol van de locatie in Alphen in de ketenstroom van EMR”, aldus het college. In 2017 is al eerder uitgebreid. Inmiddels hebben ze nog meer ruimte nodig en hopen ze de uitstraling van het bedrijf nog meer te gaan vergroenen.

“EMR kan de benodigde ruimte realiseren met de aanschaf van het beschikbare naastgelegen perceel aan de Tankval, en deze middels een integrale ontwikkeling toevoegen aan de huidige locatie. Deels zal deze uitbreiding overdekt zijn, en ook de gehele uitstraling van de huidige locatie worden aangepast aan de nieuwe kwaliteitseisen”, vertelt het college. De eerste bouwactiviteiten zullen naar verwachting na de zomer 2023 van start gaan.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

emr 2 (2).png
Impressie EMR

Duurzaamheid

Gedurende de ontwikkelingen aan De Schans II zal de focus gelegd worden op duurzaamheid. Zo zal het pand van CEBEC energieneutraal worden gebouwd en geëxploiteerd en wordt er gasloos gebouwd. Verder zal met een intelligent aanwezigheidssysteem voor verlichting en verwarming worden gewerkt. “Rondom het pand zal er een innovatief systeem van beveiliging en detectie worden gerealiseerd, waardoor het gebruik van afsluitende hekken en omheining overbodig zal zijn. Dit zal meer ruimte voor het groene aanzicht en de kwaliteit op deze kavel geven”, aldus het college.

EMR zet tijdens en na de verbouwing in op duurzame en energiebesparende maatregelen. Zo wordt er gasloos gebouwd en wordt het pand energieneutraal geëxploiteerd. Ook wordt het dak geschikt voor zonnepanelen en zal de geluidsmuur groene beplanting krijgen. Het pand van RC Connect zal energieneutraal worden gebouwd, waarbij het dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook krijgt het nieuwe gebouw een groene zijgevel en hopen ze het benodigde stroomgebruik zoveel mogelijk zelf op te kunnen wekken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.