Josh Walet

Bedrijventerrein De Schans II eind 2023 volledig uitgegeven

De afgelopen jaren is De Schans II uitgegroeid tot een bruisend bedrijventerrein. Vanwege de ligging is het voor veel bedrijven een aantrekkelijke locatie. Dit jaar zullen daarom ook meerdere veranderingen plaatsvinden op het terrein waardoor De Schans II eind 2023 volledig uitgegeven zal zijn.

De gemeente heeft verschillende percelen verkocht aan bedrijven. De Schans II zal hierdoor als bedrijventerrein eind 2023 geheel zijn uitgegeven, inclusief de nieuwbouw van het hotel van der Valk op de hoek van de Goudse Schouw. “Voor het Parkmanagement De Schans II is het een goede zaak dat er zich nieuwe bedrijven vestigen, mede voor de extra impuls aan de opgestarte activiteiten rondom de verduurzaming van het bedrijventerrein. Het parkmanagement van De Schans II wil daarbij ook graag een voorbeeldfunctie vervullen voor de andere bedrijventerreinen in de gemeente”, aldus het college.

CEBEC

Het bedrijf CEBEC is gespecialiseerd in inbraakbeveiliging, branddetectie, camerabewaking en terreinbeveiliging. Het is momenteel gevestigd aan de Antonie van Leeuwenhoekweg op het Lions Gate bedrijvenpark op het bedrijventerrein Molenwetering en wil verhuizen naar een eigen locatie op het bedrijventerrein De Schans II. Hiervoor zal het bedrijf een perceel kopen aan de Gouwelandenlaan. Het bedrijf heeft daarnaast ook ambitie om bedrijven te kunnen vestigen die aansluiten een aanvullend zijn op de activiteiten van CEBEC. Naar verwachting zullen de eerste bouwactiviteiten eind 2023 plaatsvinden.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

sfeerimpressie cebec.png
Impressie CEBEC

RC Connect

Ook het bedrijf RC Connect verhuist van de Molenwetering naar De Schans II. RC Connect is een groothandel op het gebied van RC (radio control) sport en specialist in op afstand bestuurbare modelauto's. Omdat het bedrijf meer ruimte nodig heeft zal het vestigen in een nieuw pand aan de Tankval. Daarmee zullen ook de ontwikkelingen van het perceel aan de Tankval afgerond worden.

“In 2019 is Bakkerij Visser samen met de gemeente en architect ONX aan een totaalplan begonnen voor dit perceel. Daarbij bleek dat een integrale ontwikkeling van het perceel mogelijk en gewenst was, waarbij Bakkerij Visser niet meer dan de helft van het perceel nodig had voor hun eigen uitbreiding. Daarbij bleef er ruimte voor een andere bedrijven in maat en uitstraling passend in de gewenste totaalontwikkeling”, zo legt het college uit. RC Connect voldoet aan de gestelde randvoorwaarden dus zullen de eerste bouwactiviteiten naar verwachting eind maart plaatsvinden.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

sfeerimpressie RC Connect
Impresssie RC Connect

EMR

Het bedrijf European Metal Recycling (EMR) zal de komende jaren uitbreiden op het bedrijventerrein De Schans II. “Deze uitbreiding volgt op ontwikkelingen en eisen op het gebied van de circulaire economie en een groeiende rol van de locatie in Alphen in de ketenstroom van EMR”, aldus het college. In 2017 is al eerder uitgebreid. Inmiddels hebben ze nog meer ruimte nodig en hopen ze de uitstraling van het bedrijf nog meer te gaan vergroenen.

“EMR kan de benodigde ruimte realiseren met de aanschaf van het beschikbare naastgelegen perceel aan de Tankval, en deze middels een integrale ontwikkeling toevoegen aan de huidige locatie. Deels zal deze uitbreiding overdekt zijn, en ook de gehele uitstraling van de huidige locatie worden aangepast aan de nieuwe kwaliteitseisen”, vertelt het college. De eerste bouwactiviteiten zullen naar verwachting na de zomer 2023 van start gaan.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

emr 2 (2).png
Impressie EMR

Duurzaamheid

Gedurende de ontwikkelingen aan De Schans II zal de focus gelegd worden op duurzaamheid. Zo zal het pand van CEBEC energieneutraal worden gebouwd en geëxploiteerd en wordt er gasloos gebouwd. Verder zal met een intelligent aanwezigheidssysteem voor verlichting en verwarming worden gewerkt. “Rondom het pand zal er een innovatief systeem van beveiliging en detectie worden gerealiseerd, waardoor het gebruik van afsluitende hekken en omheining overbodig zal zijn. Dit zal meer ruimte voor het groene aanzicht en de kwaliteit op deze kavel geven”, aldus het college.

EMR zet tijdens en na de verbouwing in op duurzame en energiebesparende maatregelen. Zo wordt er gasloos gebouwd en wordt het pand energieneutraal geëxploiteerd. Ook wordt het dak geschikt voor zonnepanelen en zal de geluidsmuur groene beplanting krijgen. Het pand van RC Connect zal energieneutraal worden gebouwd, waarbij het dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook krijgt het nieuwe gebouw een groene zijgevel en hopen ze het benodigde stroomgebruik zoveel mogelijk zelf op te kunnen wekken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.