Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Beeldhouwster Els van Foeken weer docent bij Parkvilla

Op 1 februari start er bij Parkvilla een nieuwe cursus van 10 lessen ‘Masterclass 3D portret’. In deze cursus begeleidt docent en beeldhouwster Els van Foeken cursisten bij het maken van een levensgroot portret in klei.

Van Foeken is al vele jaren actief als beeldhouwster en heeft in haar carrière van bekende Nederlanders een 3D portret mogen maken, waaronder Wim Sonneveld, Youp van 't Hek en Prinses Beatrix. Het portret van Youp van 't Hek is te bewonderen in theater Carré in Amsterdam.

‘Els van Foeken heeft ooit tien jaar beeldhouwlessen gegeven bij Expressie '70, de voorloper van het huidige Parkvilla. Wij zijn enorm blij dat Els terug is van weggeweest. Zij is enorm getalenteerd en heeft ruime ervaring in het lesgeven. Els heeft ook workshops gegeven in Amerika en Frankrijk en haar werk is tentoongesteld over de hele wereld’, aldus Jeroen de Meij van Parkvilla.

De opdracht in deze nieuwe cursus is een levensgroot portret van iemand te maken van eigen keuze. Dat mag ook een zelfportret zijn. De klei die wordt gebruikt is grove chamotteklei, zodat het portret in de pottenbakoven gebakken kan worden als het af is.

Kijk op de website voor meer informatie en inschrijven.


Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.