Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Beeldhouwster Els van Foeken weer docent bij Parkvilla

Op 1 februari start er bij Parkvilla een nieuwe cursus van 10 lessen ‘Masterclass 3D portret’. In deze cursus begeleidt docent en beeldhouwster Els van Foeken cursisten bij het maken van een levensgroot portret in klei.

Van Foeken is al vele jaren actief als beeldhouwster en heeft in haar carrière van bekende Nederlanders een 3D portret mogen maken, waaronder Wim Sonneveld, Youp van 't Hek en Prinses Beatrix. Het portret van Youp van 't Hek is te bewonderen in theater Carré in Amsterdam.

‘Els van Foeken heeft ooit tien jaar beeldhouwlessen gegeven bij Expressie '70, de voorloper van het huidige Parkvilla. Wij zijn enorm blij dat Els terug is van weggeweest. Zij is enorm getalenteerd en heeft ruime ervaring in het lesgeven. Els heeft ook workshops gegeven in Amerika en Frankrijk en haar werk is tentoongesteld over de hele wereld’, aldus Jeroen de Meij van Parkvilla.

De opdracht in deze nieuwe cursus is een levensgroot portret van iemand te maken van eigen keuze. Dat mag ook een zelfportret zijn. De klei die wordt gebruikt is grove chamotteklei, zodat het portret in de pottenbakoven gebakken kan worden als het af is.

Kijk op de website voor meer informatie en inschrijven.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.