Kerstpakkettenactie Alphen aan den Rijn

Bekende Alphense Kerstpakkettenactie is weer van start gegaan

Ook dit jaar organiseert Diaconaal Platform Alphen de bekende Kerstpakkettenactie. Deze actie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket of kerstattentie te bezorgen.

“Een opgave voor een kerstpakket kun je doen voor een persoon, huishouden of gezin als zij het financieel niet zo breed hebben en/of een zwaar jaar hebben gehad en het bekende steuntje in de rug wel kunnen gebruiken”, vertelt de organisatie. 

Iemand opgeven voor een kerstattentie kun je doen indien je vindt dat het steuntje in de rug verdiend is vanwege een zwaar jaar zonder dat er financiële zorgen zijn. Hier wordt dan geen pakket met levensmiddelen bezorgd maar een kerstattentie als blijk van medeleven. Omdat de Kerstpakkettenactie ook een kerstattentie verzorgt voor de cliënten van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken, hoeven zij niet opgegeven te worden.

Doneren

Je kunt de actie ook helpen door de volgende producten te doneren: chocola, blikjes tonijn, toastjes, zoutjes, chips, thee, chocolademelk, vruchtensap, ragout, ragoutbakjes, knakworstjes, blikken fruitcocktail, soep, zoet broodbeleg, bodylotion, aftershave, eau de toilette, zeep, kaarsen, koekjes, nootjes, houdbare slagroom, snoep, muesli en klein speelgoed.

Deze producten kunnen worden ingeleverd van 5 t/m 14 december op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur en op zondag 11 december tussen 11:00 en 13:00 uur bij Zalencentrum De Bron in Alphen aan den Rijn. Wel is het verzoek dat er geen alcoholhoudende dranken, wasmiddelen, verse producten of producten waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden te doneren.

Aanmelden

Wil jij iemand aanmelden voor een kerstpakket? Dat kan vanaf 12 november tot en met 4 december. “Maar wacht niet te lang want op is op”, aldus de organisatie. Garantie dat elk opgegeven adres een pakket ontvangt kan de organisatie niet geven.

Vrijwilligers gezocht

De pakketten worden gemaakt door en voor Alphenaren en ook dit jaar zijn er weer veel vrijwilligers nodig. Dus geef je (opnieuw) op als inpakker of bezorger. Op kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl is te vinden wanneer hulp gewenst is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!