Josh Walet

Bekeuringen voor scooterrijders vanwege wheelies tijdens scooterrace en rijden zonder rijbewijs

Afgelopen weekend kreeg de politie meerdere keren te maken met scooterrijders die zich misdroegen. Zo werd er bij de McDonald’s in het centrum een race gehouden en werd een andere scooterrijder achtervolgd door de politie.

Vrijdag op zaterdag nacht reed er op het fietspad langs de Zegersloot een scooter zonder verlichting. Daarnaast hadden zowel de bestuurder als de bijrijder geen helm op. “De bestuurder van de scooter wilde na ons stopteken niet stoppen”, vertelt de politie. Daarom is er een achtervolging ingezet. Na een korte achtervolging werden ze op de Saffierstraat staande gehouden. De bestuurder heeft drie bekeuringen gekregen: één voor het niet dragen van een helm, één voor het rijden zonder geldig rijbewijs en éen het rijden op een fietspad. De bijrijder kreeg alleen een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Op zaterdagavond werd de politie naar het Alphense centrum gestuurd. Bij de McDonald’s zou een race tussen scooters plaatsvinden, waarbij wheelies gemaakt werden. “Met behulp van cameratoezicht konden wij aan een bestuurder één bekeuring uitreiken voor het maken van een wheelie. De scooter is gelijk meegenomen voor op de rollerbank”, vertelt de politie. De scooter bleek 52 kilometer per uur te kunnen gaan. “Dit is toch echt iets te hard voor een scooter met een blauw kenteken”, aldus Politie Basisteam Alphen aan den Rijn. De 16-jarige bestuurder heeft daarvoor ook een bekeuring gekregen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.