Archieffoto / Josh Walet

Bekijk de nieuwste ontwerpen voor winkelcentrum Ridderhof tijdens de inloopbijeenkomst op 18 september

Al langere tijd is het duidelijk dat winkelcentrum Ridderhof toe is aan een opknapbeurt. Het bijna vijftig jaar oude winkelcentrum ondergaat op dit moment een flinke metamorfose. Vorig jaar oktober is er begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en begin dit jaar zijn de eerste sloopwerkzaamheden van start gegaan. 

De winkelpassages worden hoger en lichter en de winkelpuien worden vernieuwd. Bovendien worden de Albert Heijn en de ingangen naar het winkelcentrum verplaatst. Verder worden nieuwe woningen gebouwd en de parkeerterreinen onder en rondom het winkelcentrum opnieuw ingericht.

Begin dit jaar werd er een informatiemarkt gehouden in de Ridderhof door de initiatiefnemers voor de verbouwing van de Ridderhof. Daarbij is uitleg gegeven over de plannen voor het winkelcentrum, de woontoren en de parkeerterreinen. Ook konden aanwezigen reactie geven op de plannen. Inmiddels heeft de gemeente een ontwerp gemaakt voor de aanpassing van de parkeerterreinen en buitenruimte. 

Inloopbijeenkomst

Gemeente Alphen aan den Rijn zal deze ontwerpen laten zien tijdens een inloopbijeenkomst op 18 september. Deze vindt plaats van 19:00 tot 21:00 uur in Zalencentrum De Bron. Tijdens deze avond kan je op een kaart zien wat er precies gaat veranderen in de openbare ruimte.

De verwachting is dat de werkzaamheden aan de parkeerterreinen en buitenruimte halverwege 2024 van start gaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."

Advertorial Theater gisteren 17:50

Word VIP en bestel NU met voorrang!

Ben jij een liefhebber van theater? Mis deze unieke kans dan niet! De reguliere kaartverkoop voor een reeks spectaculaire voorstellingen start vrijdag 24 mei om 10:00 uur. Zorg dat je er snel bij bent, want dit is je kans om te genieten van topartiesten zoals Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, René van Meurs, The Analogues en nog veel meer!