Josh Walet

Belangrijkste regels voor boottochten in Alphen aan den Rijn

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om het water op te gaan met een bootje, terwijl de zon je nek verwarmt. Toch zijn er een aantal regels waar Alphenaren zich bewust van moeten zijn!

Wat is er nu heerlijker dan op het water te dobberen, met een goed gevulde picknickmand aan boord en de zon die vriendelijk op je gezicht schijnt? Niet veel! Maar, zoals altijd, is het belangrijk om voorzichtig te zijn, zelfs op de schijnbaar eindeloze plassen.

De belangrijkste regels op het water:

  • Houd altijd rechts aan.
  • Zwemmen in de vaargeul, bij bruggen, sluizen en wachtplaatsen is niet toegestaan.
  • Drink geen alcohol.
  • Kleine schepen (korter dan 20 meter) moeten in het algemeen voorrang verlenen aan grote schepen, passagiersschepen, veerponten en sleepboten.
  • Roei- en zeilboten hebben voorrang op gemotoriseerde recreatievaart.
  • Vaar niet te snel. De maximum vaarsnelheid op de provinciale vaarwegen in Zuid-Holland is over het algemeen 12 of 9 km/u.

Ligt jouw boot al in het water? Bekijk hier meer regels.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!